Huutokaupat.com

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala myy

Nordsjön kartano, Vuosaari, Helsinki, Helsinki

Katsottu 66 069 kertaa

1 / 7

Myydään

Myydään tarjousten perusteella Nordsjön kartanon päärakennus ja kivikellari. Rakennusten ostajalle vuokrataan yhteensä noin 3275 m²:n vuokra-alue.


Osoite        Itäreimarinkuja 14, 00980 Helsinki

                  Kaupunginosa 54, Nordsjön kartano, Vuosaari


Kartanorakennus

Asemakaavassa suojeltu rakennus (sr-1) on valtaosin puurakenteinen ja hirsirunkoinen. Perustukset ovat luonnonkiveä ja niitä on vahvistettu peruskorjauksessa mm. pilariharkoin. Julkisivut ovat lautaverhoiltuja ja maalattuja. Vesikatto on monimuotoinen harjakatto ja vesikatteena on konesaumattu pelti. Tuulettuva alapohja.

Rakennuksessa on suora sähkölämmitys, koneellinen tulo-poistoilmanvaihtojärjestelmä ja rakennus on on liitetty yleiseen vesi- ja viemärijärjestelmään.

 

Rakennuksen tilavuus on n. 1420 m³, kokonaisala n. 500 m², kerrosala n. 456 m², huoneistoala 414 m². 


Talousrakennukset

- Suojeltu kivirakenteinen maakellari (sr-2) n. 66 m².

- Puurakenteinen jätekatos n. 12 m²


Historiaa

Nykyinen päärakennus on todennäköisesti 1800-luvun alkupuolelta. Arkkitehti Waldemar Aspelinin piirustusten mukainen laajennus valmistui vuonna 1897. Helsingin kaupunki osti kartanon 1976. Rakennus on peruskorjattu nykytilaansa sekä rakenteiden että talotekniikan osalta 1990-luvun alkupuolella. Kartanossa on toiminut päiväkoti vuoteen 2015.

Ympäristö

Päärakennusta ympäröivä puisto on kaavamerkinnällä VP/s = kaupunginosan kannalta arvokas historiallinen viheralue. Kartanoympäristö on Helsingin kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta merkittävä alue. Ympäristö on säilynyt 1800-luvun yleishahmossa ja se on kunnostettu vuosina 2008-2010. 


Alueella on 7.11.2003 lainvoimaiseksi tullut asemakaava nro 11110. Asemakaavan mukaan vuokra-alueen tontti kuuluu palvelurakennusten korttelialueeseen (P). 

Alueella on aloitettu asemakaavan muutos ja se on edennyt osallistumis- ja arviointisuunnitelmavaiheeseen, jonka muistutusaika on päättynyt 4.12.2020. 


Voimassa olevan asemakaavan sekä valmisteilla olevan asemakaavan muutoksen tavoitteiden mukaisesti rakennuksia tulee käyttää palvelutoimintaan, joita voivat olla esimerkiksi: ravintola, tilausravintola, juhla- tai tapahtumatila, näyttelytila, liiketila, bed and breakfast –tyyppiset majoituspalvelut, päiväkoti tai hoivapalvelut. Osaa tiloista voi käyttää myös toimistotiloina tai ympäristöhäiriöitä aiheuttamattomaan tuotantoon. Tiloja ei saa käyttää asumiseen.

 

Rakennuksen yhteyteen saa rakentaa sen toimintaan liittyviä ja historialliseen ympäristöön sopivia terasseja sekä muita pienimuotoisia rakenteita. Nykyisen jätekatoksen voi korvata esimerkiksi sijoittamalla jätetilan jääkellariin tai muulla kokonaisuuteen sopivalla tavalla. Suunnitelmista pyydetään tarvittavan luvituksen yhteydessä kaupunginmuseon lausunto, jonka pohjalta suunnitelmia tulee tarvittaessa kehittää.  


Tontin vuokra-aika

Tontin vuokra-aika on noin 30 vuotta.

Alustava arvio vuokra-alueen vuosivuokrasta on tällä hetkellä noin 8287 euroa. Lopullinen maanvuokra määräytyy käyttötarkoituksen mukaisesti.


Kulkuyhteys

Kulkuyhteys tontille on Itäreimarintieltä kaavaan merkityn LP-alueen kautta jatkuen Itäreimarinkujaa pitkin. LP = yleinen pysäköintialue. Kaupunki vastaa LP-alueen osittaisesta talvikunnossapidosta.

Puistossa kulkevasta pelastus- ja huoltoreitistä ja tieyhteyden ylläpitovastuusta tehdään kiinteistölle rasitesopimus. Kts, suuntaa-antava tierasitekartta.


Tarjousaika 12.7. –13.9.2021


Tarjoukset

Myyjä pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.

Mikäli tehty tarjous hyväksytään, tulee tarjouksen jättäjän toimittaa toimintasuunnitelma saman vuorokauden aikana myyjälle.

 

Jos tarjouksen tekijä ei täytä ylläolevia ehtoja, tarjous raukeaa.

 

Tarjouksen hyväksymiseen vaikuttaa tarjotun hinnan lisäksi toimintasuunnitelma. 


Kaupunki toivoo tulevan kaavan hengen mukaisesti ostotarjouksia tahoilta, joiden toiminta olisi mahdollisimman avointa yleisölle. Ostajan tulee toiminnassaan huomioida mm. kartanoa ympäröivä arvokas historiallinen puistoalue, joka on kaikille alueella liikkuville avoin.



Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjoukset

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.

Mikäli tehty tarjous hyväksytään, tulee tarjouksen jättäjän toimittaa toimintasuunnitelma saman vuorokauden aikana myyjälle.

 

Jos tarjouksen tekijä ei täytä ylläolevia ehtoja, tarjous raukeaa.

 

Tarjouksen hyväksymiseen vaikuttaa tarjotun hinnan lisäksi toimintasuunnitelma. 


Kaupunki toivoo tulevan kaavan hengen mukaisesti ostotarjouksia tahoilta, joiden toiminta olisi mahdollisimman avointa yleisölle. Ostajan tulee toiminnassaan huomioida mm. kartanoa ympäröivä arvokas historiallinen puistoalue, joka on kaikille alueella liikkuville avoin.


Kohteeseen tutustuminen
Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.


Kauppahinnan maksaminen, kauppakirjan ja maanvuokrasopimuksen

allekirjoittaminen

Kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan, kauppakirja ja maanvuokrasopimus allekirjoitettava kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita.

 

Rakennukset myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin ne ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä ovat.  Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan ostotarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.


Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä vuokranantajan edustajalle kirjallinen sitova tarjous. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen.

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun tarjouksen tehneelle.


Kaupasta vetäytyminen
Jos tarjouksen tekijä kieltäytyy tekemästä kauppaa, on hänen korvattava myyjälle epäonnistuneesta kaupan johdosta ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 13.9.2021 klo 12.08

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy ma 13.9.2021 klo 12.08, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 2852082

Katsottu 66 069 kertaa

Kohteen sijainti

Itäreimarinkuja 14, 00980 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Esittely 31.8.2021, klo 14-15. Ilmoittautuminen esittelyyn heidi.autiosuo@hel.fi

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

19.8.2021 klo 8.22

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä