Huutokaupat.com

Hämeenkyrön kunta myy

"Heiskan talo" - Juhla-, kokous- ja yritystilat, Hämeenkyrö

Katsottu 19 101 kertaa

1 / 160

Myydään

12.8.2024 lisäykset tekstiin : maininta päärakennuksen käyttötarkoituksen muutoksesta sekä sähkönkulutukset vuodelta 2023.


"Heiskan talo sijaitsee Hämeenkyrön kunnan Uskelan kylässä. Uskelan kylä oli jo 1800-luvulla monipuolinen kyläyhteisö, jonka läpi kulki pitäjän keskeinen tieliikenne.

Heiskan talon isäntänä oli 1500-luvun puolivälissä muuan sepän taidoista kuuluisa Henrik Henrikin poika, liikanimeltään Seppä (Heikki Seppä). Heiskan tilalla pidettiin 1800-luvulla kunta- ja kirkolliskokouksia. Heiskan tilan omistivat 1800- ja 1900- lukujen vaihteessa Iisakki Vihtori Heiska (1854-1929) vaimonsa Henrika Simsonintyttären (1854-1937) kanssa. Heille syntyi kaksitoista lasta, joista kuusi kuoli nuorena. Kun vielä talon ainoa poika, Iisakki, kuoli sodassa vuonna 1945, taloa jäivät pitämään viisi tyttöä: Selma, Aino, Eeva, Hilda ja Elli. Selma piti pitkään huolta taloudesta.

Elli oli ainoa neideistä, joka meni naimisiin ja otti puolisokseen talossa renkinä toimineen Vilhon. Tästä avioliitosta ei syntynyt lapsia, ei myöskään kenellekään muulle Heiskan neideistä, joten talo jäi ilman jatkajaa.

Vuonna 1979 Eeva ja Hilda Heiska sekä Vilho Peltoniemi, ainoat elossa olevat tilan omistajat, päättivät myydä tilan Hämeenkyrön kunnalle. Hilda Heiska, viimeinen suvun jäsen, kuoli lokakuussa 1995 muutamaa kuukautta vaille 100-vuotiaana."


ESITTELYT:


6.6.2024 klo 16-18

13.6.2024 klo 16-18

8.8.2024 klo 16-18

15.8.2024 klo 16-18

22.8.2024 klo 16-18


Hämeenkyrön kunta myy kiinteistöistä 108-436-4-133 Heiska, 108-436-1-43 Vähäheiska, 108-436-1-306 Käkelä muodostettavan määräalan n. 1,6 ha ja muodostettavalla määräalalla sijaitsevat rakennukset. Tarkemmat tiedot rakennuksista löytyvät liitteestä: Listaus rakennuksista kerrosaloittain suojelumerkinnät ja perustusrakenteet sekä rakennelmat.


Heiskan päärakennukselle on mahdollisuus hakea käyttötarkoituksen muutos asuinrakennukseksi.


Muodostettavalla kiinteistöllä on kaksi erinäistä sähköliittymää (päärakennus+verstas). Sähkönkulutukset vuodelta 2023 olivat : Päärakennus 23272 kWh, verstas 7327 kWh.


HUOM!

Kohde myydään purkukuntoisena kohteen iän ja teknisen kunnon vuoksi.

Myytävä kiinteistö sijaitsee Uskelan kylätonttialueella, joka rajoittaa esim. kiinteistöllä tehtäviä kaivuutöitä.. Karttaote liitteenä.

Museoviraston lausunto kohteesta 16.5.2024:
Kyseessä on arkeologinen suojelukohde, joka on todettu Hämeenkyrössä tehdyssä arkeologisessa inventoinnissa vuonna 2017. Siitä löytyy joitakin tietoja Museoviraston kulttuuriympäristön palveluportaalista www.kyppi.fi.

Kohteesta kerrotaan, että kyseessä on mm. vuoden 1784 isojakokartalta paikannettu Uskelan kylän tonttimaa, jossa sijaitsi tuolloin Knutilan, Käkelän, Mattilan, Heiskan ja Salosen talot. Alue on tuolloin inventoinnissa käyty tarkastamassa myös maastossa ja todettu, että vanhalla kylänpaikalla on pihamaata, pensaikkoa ja edelleen käytössä olevia rakennuksia. Monet vastaavalla tavalla keskiaikaan palautuvat kylätontit ovat autioituneet vuosisatojen kuluessa eikä niissä ole enää rakennuksia eivätkä ne ole asuttuja. Sellaiset ovat muinaismuistolailla rauhoitettuja kiinteitä muinaisjäännöksiä, joiden kajoaminen ilman muinaismuistolaissa säädettyä lupaa on kielletty. Uskelan kylänpaikka on edelleen rakennettu, mutta sen maanalaisissa kerrostumissa on säilynyt jälkiä paikan vanhemmasta asutushistoriasta. Siellä voi myös olla maanalaisissa kerrostumissa vielä sellaisia esim. keskiajalta peräisin olevia jäännöksiä, joita koskevat muinaismuistolain rauhoitussäännökset. Kohde on valtakunnallisessa muinaisjäännösrekisterissä merkinnällä muu kulttuuriperintökohde. Tämä status annetaan tällaisille kylänpaikoille, joissa on edelleen käytössä olevia rakennuksia ja joissa saattaa olla monenlaistakin toimintaa.

Mikäli tuolla Uskelan kylänpaikalla olisi tarvetta tehdä maahan kajoavia töitä kuten esim. kaivaa kaapeliojia, vesihuoltoon liittyviä linjoja, sadevesiviemäröintejä tai suunnitella jotakin rakentamista, sellaiset suunnitelmat tulee hyvissä ajoin ennen suunnitelmien toimeenpanoa ottaa yhteys Pirkanmaan maakuntamuseoon (pirkanmaan.maakuntamuseo@tampere.fi) ja kertoa, minkälaisista suunnitelmista olisi kyse. Mukana on hyvä olla mahdollinen suunnitelmapiirustus tai muu kartalle tai kuvaan merkitty havainnollistus, mitä kohtaa suunnitelma koskisi. Maakuntamuseo toimii arkeologisen perinnön suojeluviranomaisena ja alueellisena vastuumuseona ja ottaa sitten kantaa siihen, mitä suunnitelma tällä kulttuuriperintökohteella merkitsisi.

Asia ratkaistaan tapauskohteisesti, mutta esimerkkinä voi sanoa, että kysymykseen saattaisi tulla arkeologisen tarkkuusinventoinnin tekeminen paikalla (koekuoppien kaivaminen) tai joissakin tapauksissa kaivutöiden arkeologinen valvonta, jossa havainnoidaan maanalaisia kerrostumia ja dokumentoidaan havainnot ja mahdolliset löydöt. Monesti on hyvä, jos maakuntamuseon tutkija käy paikalla tekemässä virkatyönä katselmuksen, jolloin asiaa voidaan tarkemmin tarkastella paikan päällä.  Se miten tarvittavia arkeologiset työt kustannetaan, riippuu siitä, onko kyseessä pienehkö yksityisen kiinteistönomistaja hanke (museon virkatyötä tai valtion koekaivausryhmä, jolla on oma aikataulunsa) vai esim. yleinen työhanke, josta muinaismuistolaissa säännellään 15 §:ssä (hankkeen toteuttaja kustantaa). Tästä saa tarkempia tietoja, jos ottaa yhteyttä maakuntamuseoon ja selvittää, minkälaisesta työstä olisi kyse.


HUOM!

Ostaja on tutustunut rakennusten kuntoon haluamassaan laajuudessa eikä tule esittämään myyjälle vaatimuksia rakennuksen kuntoon liittyen omistusoikeuden siirtymisen jälkeen. Ostajalla ei ole oikeutta hinnanalennukseen, vahingonkorvaukseen tai muuhun korvaukseen tai palautukseen. Ostajalla ei ole oikeutta esittää muita vaatimuksia myyjää kohtaan.


Hämeenkyrön kunnan toimivaltainen viranomainen pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen. Lopullinen tarjottu korkein kauppahinta edellyttää Hämeenkyrön kunnanhallituksen hyväksyntää ja erillistä myyntipäätöstä. Myyntipäätös tehdään kunnan hallintosäännön mukaisesti. Tarjoukset käsitellään myyntiajan päättymisestä seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Hämeenkyrön kunta ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.


HUOM! Tarjoukset kohteeseen vain sähköisesti huutokaupat.com -järjestelmän kautta.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.


ESITTELYAJAT :

6.6.2024 klo 16-18

13.6.2024 klo 16-18

8.8.2024 klo 16-18

15.8.2024 klo 16-18

22.8.2024 klo 16-18


Lisätietoja : Harri Jääskeläinen, +358 50 4024210


Myyjän antamat tiedot

Hämeenkyrön kunta vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinta tulee suorittaa ennen kaupantekotilaisuutta. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.


HUOM! Kauppakirjat tulee allekirjoittaa viimeistään 31.10.2024 mennessä.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa mahdollisesta varainsiirtoverosta.

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Hämeenkyrön kunta

Ilmoituksia tällä hetkellä 3 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 31.8.2024 klo 20.13

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy la 31.8.2024 klo 20.13, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4801147

Katsottu 19 101 kertaa

Kohteen sijainti

Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan, kts. erillinen aikataulu

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

12.8.2024 klo 11.43

Jaa kohde kaverillesi

Ilmianna ilmoitus

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä