Huutokaupat.com

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala myy

PAULIGIN HUVILA JA KIVINEN MAAKELLARI, Mechelininkatu 36, 00260 Helsinki, Helsinki

Katsottu 87 877 kertaa

1 / 10

Myydään

Lisätty 19.8. maanvuokra. kaupunki myy tarjousten perusteella Pauligin huvilan ja kivikellarin. Rakennukset myydään Huutokaupat.com –palvelussa tarjouskauppana,

Huutokaupat.com -sivulla on ohjeet tarjousten jättämiseen ja tarjousmenettelyn aikatauluun.


Rakennusten ostajalle vuokrataan yhteensä noin 1200 m²:n vuokra-alue. Käyttötarkoituksista riippuen vuokra-alueen vuosivuokra tulee olemaan välillä 19-25 000 euroa.


Osoite                                        

Mechelininkatu 36, 00260 Helsinki

Kaupunginosa: Taka-Töölö

Kortteli: puisto/viheralue; ei korttelitunnusta



Huvilarakennus                         

Suojeltu rakennus (sr-1). Rakennuksessa on kaksi kerrosta sekä kellari. Rakennuksen kattotyyppi on monimuotoinen harjakatto ja vesikatteena rivisaumattu pelti. Tkk:n opiskelijoiden vuonna 1993 laatiman inventoinnin mukaan rakennuksen ulkoseinät ovat vaakahirttä, mutta ensimmäisen kerroksen vanhan osan seinät ovat pystyhirttä. Rakennuksen julkisivuissa on puuverhous. Perustukset ovat osin luonnonkiveä, osin tiilimuurausta ja se on perustettu ainakin osittain kallion varaan. Alapohja on pääsääntöisesti kalliota sekä karkeaa maa-ainesta. Osittain alapohja on maanvastainen betonilaatta sekä tiililaattapintainen.


Rakennuksen tilavuus on n. 1 780 m³, kokonaisala n. 660 m², kerrosala n. 660 m². 


Lisätietoja pinta-alasta:             

Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista.


Energiatodistus:                       

Ei lain edellyttämää energiatodistusta.


Rakennuksesta on teetetty rakennushistoriaselvitys (RHS). Rakennuksen kunnostustoimenpiteet tulee toteuttaa RHS:ssä esiintuodut arvot ja asemakaavan suojelumääräyksen mukaisesti rakennuksen ominaispiirteet säilyttävällä tavalla yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa.


Talousrakennukset                  

Kivirakenteinen maakellari


Historiaa                                 

Pauligin huvila, tai Hummelvikin huvilan rakennutti leipurimestari Gustaf Sandberg vuonna 1873. Sen suunnitteli aikanaan valtakunnallisesti nimekäs ark-kitehti Frans Anatolius Sjöström. Huvilaa sittemmin laajennuttivat ja muokkasivat Gustav Paulig ja tämän perilliset, ensin vuonna 1890, ja sitten vuonna 1922. Rakennus on pääasiassa viimeisen laajennusvaiheen muodossa.


Kohde on nykyisin osa Sibeliuksen puistoa, ja sijaitsee sen eteläpäädyssä vanhan puutarhan lomassa. Puisto on virkistyskäytössä, ja se luotiin uusien tielinjausten myötä vanhojen Humallahden 1800-luvulla rakennettujen huvilatonttien tilalle, jotka olivat kaupungin omistuksessa, osana Töölön kehittämistä ja asemakaavoituksen toteuttamista. Puiston nimi oli vuoteen 1945 asti Humallahden puisto.


Huvilan siirryttyä Pauligien perheeltä kaupungin omistukseen, rakennus on toiminut Kivelän sairaalan hoitajien asuinkäytössä, ja sittemmin 1960-luvulta lähtien nuorison kerhohuoneistona ja Nuorisoasiainkeskuksen luontotalona vuoteen 2019 saakka. Tällä hetkellä huvila on väliaikaisesti Staran ympäristöpalvelujen toimipisteenä.


Suojelumerkinnät                

sr-1 = Suojeltava rakennus.

Rakennusta ei saa rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaana purkaa eikä siinä saa suorittaa sellaisia muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka turmelevat julkisivujen tai vesikaton kulttuurihistoriallista tai rakennustaiteellista arvoa tai tyyliä. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia toimenpiteitä, on rakennus korjaus- ja muutostöiden yhteydessä pyrittävä korjaamaan rakennuksen tyyliin hyvin soveltuvalla tavalla.


Ympäristö                           

Päärakennusta ympäröivä puisto on kaavamerkinnällä VP = Puisto


Puistosta on tehty puistosuunnitelma, jossa on määritelty vuokra-alue, joka ilmenee maanvuokrasopimus luonnoksesta.


Puiston suunnitelma           

Pauligin huvilan maanvuokra-alue kuuluu puistosuunnittelualueeseen. Laaditun puistosuunnitelman mukaisten toimenpiteiden toteutus on tällä hetkellä ajoitettu vuodelle 2026. Puiston toteutuksen yksityiskohdista ja muun muassa toivotusta toteutuksen aikataulusta voidaan keskustella Maisema- ja yleissuunnittelu / Läntinen tiimi kanssa. Puistohankkeen toteutus on riippuvainen kaupungin käytettävissä olevista määrärahoista.

Rakennuksen toimintojen aiheuttamat muutokset pihapiiriin (esim. terassi, jätehuolto) ostaja toteuttaa ne erillisellä luvalla ja vastaa kustannuksista. Vuokra-alueella on myös mm. suojeltuja puita ja kasveja, joita ei saa hävittää.


Sähkö

Rakennus on liitetty sähköverkkoon.


Lämmitys

Vesikiertoinen sähkölämmitys


Ilmanvaihto

Koneellinen poistoilmanvaihto/painovoimainen.


Vesi- ja viemäri

Rakennus on liitetty yleiseen vesi- ja viemärijärjestelmään.


Kuntoarvio

Kaupunki on teettänyt rakennuksesta rakenneteknisen kuntoarvion 1.12.2017 ja päivitetyn kuntoarvion 20.5.2022.

Asbesti- ja haitta-ainekartoitus 20.5.2020.

Rakennukset myydään nykykunnossa. Ostaja vastaa kustannuksellaan kaikista mahdollisista rakennuksen korjaamisessa tai purkamisessa tarvittavista toimenpiteistä. Kaupunki ei vastaa mahdollisten vaurioiden korjaamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Mikäli vuokra-alueesta muodostetaan tontti, ostaja vastaa tontin muodostamisesta kuluineen, samoin kuin perusparannushankkeeseen liittyvistä lisätutkimustarpeista.


Asemakaava

Kohde kuuluu voimassa olevassa asemakaavassa 9133 (vahvistettu 5.8.1986) VP- eli puistoalueeseen kuuluvaan rakennusalaan, jolle saa sijoittaa kerho- ja kokoontumistiloja. Rakennukset myydään asemakaavan mukaiseen käyttöön. Ostaja teettää tarvitsemansa muutokset sekä hankkii toimintaansa tarvittavat viranomaisluvat kustannuksellaan.

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa, suojellussa kohteessa suoritettavista muutos- ja korjaustöistä tulee aina neuvotella kaupunginmuseon kanssa.


Tarjousaika 5.7. – 5.9.2022


Tarjoukset

Myyjä pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.

Mikäli tehty tarjous hyväksytään, tulee tarjouksen jättäjän toimittaa toimintasuunnitelma saman vuorokauden aikana myyjälle.


Tarjouksen hyväksymiseen vaikuttaa tarjotun hinnan lisäksi toimintasuunnitelma.


Kaupunki toivoo ostotarjouksia tahoilta, joiden toiminta olisi mahdollisimman avointa yleisölle. Ostajan tulee toiminnassaan huomioida mm. huvilaa ympäröivä arvokas historiallinen puistoalue, joka on kaikille alueella liikkuville avoin.


Jos tarjouksen tekijä ei täytä ylläolevia ehtoja, tarjous raukeaa.

        


Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjousaika

Tarjousaika alkaa 5.7.2022 ja päättyy 5.9.2022 klo 12.00 tai 3 minuuttia viimeisen hyväksytyn tarjouksen jälkeen. Tarjoukset (huudot) tehdään Huutokaupat.com-palvelussa annettuun ajankohtaan mennessä.

Huutokauppaan voi osallistua myös jättämällä myyjän edustajalle kirjallisen sitovan tarjouksen 5.9.2022 klo 10.00 mennessä. Kirjallisen tarjouksen jättämisestä tulee sopia etukäteen myyjän edustajan kanssa. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen. Kirjallinen ostotarjous on sitova ja sen osalta noudatetaan samoja ehtoja kuin nettihuutokaupassa.

Kirjallinen ostotarjous on allekirjoitettava ja tarjouksesta tulee ilmetä tarjouksen jättäjän yhteystiedot, tarjouksen enimmäismäärä sekä Huutokaupat.com -palvelun kohdenumero, johon tarjous jätetään.

Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.


Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.


Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ei vastaa palveluntarjoajan järjestelmän toimivuudesta. Korkein tarjous on se tarjous, jonka palveluntarjoajan järjestelmä on korkeimpana hyväksynyt.


Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa.


Nettihuutokauppaan jätetyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen jättäjä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun maksuajan kuluessa.


Kohteeseen tutustuminen

Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus itse tutustua myytävään kohteeseen ja asiakirjoihin ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Ostaja ei voi jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa tai asiakirjoista voitu havaita.

Huudosta vetäytyminen

Mikäli huutaja vetäytyy hyväksytystä huudosta, tulee hänen korvata myyjälle epäonnistuneen huutokaupan järjestämisestä aiheutuneina kustannuksina 4 % hyväksytyn huudon mukaisesta kauppahinnasta.

Kaupan solmiminen

Kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan, kauppakirja ja maanvuokrasopimus on allekirjoitettava kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita.


Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille

Tiedostot

Ilmoittaja: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 5.9.2022 klo 12.20

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy ma 5.9.2022 klo 12.20, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 3569937

Katsottu 87 877 kertaa

Kohteen sijainti

Mechelininkatu 36, 00260 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Esittely: Torstaina 1.9.2022, klo 9.00-10.00 Tervetuloa

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

9.2.2024 klo 9.20

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä