Huutokaupat.com

Heinolan kaupunki myy

Osta vanha paloasema ja monia mahdollisuuksia, Heinola

Katsottu 3 797 kertaa

1 / 16

Myydään

Heinolan kaupunki myy Heinolan vanhan paloaseman rakennukset huutokaupalla Heinolan keskustan tuntumassa. Rakennuksiin liittyy kaksi tonttia, jotka Heinolan kaupunki vuokraa ostajalle.
Kaupan yhteydessä uudelle omistajalle siirtyvät vanha paloasemarakennus ja peltihalli sekä alueen sähköliittymä (Elenia Oy) ja Heinolan kaupungin vesihuoltolaitoksen liittymäsopimukset.

Rakennuksissa vuokralla olevien vuokralaisten vuokrasopimukset siirtyvät ostajalle kauppakirjan allekirjoituksin. Ostaja ottaa vanhan paloasemarakennuksen ja peltihallin vastaan siinä kunnossa, kuin ne ostajalle esiteltäessä ovat olleet.


Vanha paloasema sijaitsee kaupunkia halkovan Siltakadun varrella, A. F. Airon kadun risteyksessä. Rakennuksien tontit rajautuvat Heinolan kansalliseen kaupunkipuistoon ja ne ovat Heinolan lintuhoitolan, Kirkkolammen ja vesitornin läheisyydessä. Vanhan paloaseman pohjois- ja itäpuolella on Heinolan hautausmaa.

Vanha paloasemarakennus on Heinolan kaupungin omistamalla tontilla, jonka koko on 2 671m2. Huutokauppaan kuuluu myös toinen, uudisrakentamiselle tarkoitettu tontti kooltaan 7 060m2. Tontin vuokraukseen liittyy rakentamisvelvoite.

Heinolan kaupunki vuokraa tontit paloaseman ostajalle pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Paloaseman tontin perusvuosivuokra on 9 900 € vuodessa ja uudisrakentamiselle varatun tontin vuokra on 19 250 € vuodessa.


Rauhallinen sijainti keskustan tuntumassa


Alueella on toteutettu asemakaavamuutos, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia kiinteistön hyödyntämiseksi. Kaavassa kiinteistö on osoitettu asuin-, liike-, toimisto-, palveluasumis- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi. Asemakaava mahdollistaa myös täydennysrakentamisen.
Korttelialueen kokonaisrakennusoikeus on 5 300 k-m2. Vanhan paloaseman rakennusalan lisäksi rakentamattoman tontin uudisrakentamiselle on varattu 3 500 k-m2.
Suunnittelualue on viiden minuutin kävelymatkan päässä Heinolan torilta. Alakoulu sijaitsee n. 1,5 km päässä kiinteistöstä ja yläkoululle on matkaa 500 m. Terveyskeskukseen on matkaa niin ikään 500 metriä. Lähin päivittäistavarakauppa on vieressä, Siltakadun toisella puolella. Heinolan uima- ja jäähalli, urheilukenttä sekä ulkoliikuntareitit ovat 500 metrin etäisyydellä.


Funkkistalo on suojeltu

Kolmikerroksinen vanha paloasema on kooltaan 1 672 kerrosneliötä ja tilavuutta sillä on 6 099 m3. Rakennukseen kuuluu myös kellari- ja ullakkotiloja. Vuonna 1952 valmistunut paloasema edustaa perinteistä funktionalismia ja se on suojeltu. Rakennuksen ulkoasun ominaispiirteet tulee säilyttää.

Rakennus seisoo ryhdikkäästi paikoillaan ja se on kestänyt hyvin ajan hammasta ja aktiivista käyttöä. Paloaseman lisäksi talo on toiminut myös poliisiasemana.


Arkkitehti Tarja Salmio-Toiviaisen käsialaa


Paloaseman on suunnitellut Suomessa tunnettu asuintalojen ja julkisten tilojen ideointiin erikoistunut arkkitehtuuritoimisto Salmio-Toiviainen & Toiviainen. Pääsuunnittelija oli Tarja Salmio-Toiviainen.
Salmio-Toiviainen valmistui diplomiarkkitehdiksi sota-aikana 1941 ja tekniikan lisensiaatiksi 1983. Valmistuttuaan hän työskenteli professori Jukka Sirénin assistenttina Teknillisessä korkeakoulussa 1946-47. Hän kirjoitti julkisten tilojen suunnittelusta alan lehtiin ja luennoi ulkomailla.


Kuntokartoitus ja ideasuunnitelma uusiokäytöstä


Heinolan vanhasta paloasemasta on tehty kattava kuntokartoitus ja konsultointiyritys FCG on laatinut rakennuksen uusiokäytöstä alustavan ideasuunnitelman. Rakennus sopisi erittäin hyvin nykyaikaiselle laatuasumiselle, jossa erilaiset palvelut ja harrastusmahdollisuudet ovat kodin yhteydessä tai vieressä. Uusiokäyttösuunnitelmassa rakennukseen on sijoitettu 21 eri kokoista asuntoa, yleisiä harrastus- ja askartelutiloja, kuntosali, sauna, takkahuone, talopesula ja hyvät varastotilat.

Rakennukseen kuuluu myös huikea paloletkujen kuivaukseen käytetty torni, jonka hyödyntämisessä vain taivas on rajana. Torni soveltuu hyvin esim. porraskävelyyn tai vaikkapa seinäkiipeilyyn.


Uutta rakennusoikeutta 3 500 kerrosneliötä


Paloaseman yhteyteen kuuluvalle toiselle tontille on annettu uutta rakennusoikeutta 3 500 kerrosneliötä. Suuri rakennusoikeus ja väljä asemakaava mahdollistavat niin asuintalon, liike- tai toimistotilan sekä esimerkiksi palveluasumiseen tarkoitetun talon rakentamisen.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle tarjouksen. Heinolan kaupunki ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Myyjän antamat tiedot

Heinolan kaupunki vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu kaupantekotilaisuudessa. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 3 % velattomasta kauppahinnasta.

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Heinolan kaupunki

Ilmoituksia tällä hetkellä 5 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 32 000 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy ma 27.5.2024 klo 18.45, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4781775

Katsottu 3 797 kertaa

Kohteen sijainti

A. F. Airon katu 1, 18100 Heinola

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan, Jari Kuosa jari.kuosa@heinola.fi

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

8.5.2024 klo 15.51

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä