Huutokaupat.com

Asuntokaruselli Oy myy

Lemminkäisen temppeli, Sipoo

Katsottu 48 689 kertaa

1 / 11

Myydään

Mystinen Lemminkäisen temppeli myydään huutokaupalla!

Voimaannuttava, innoittava, rauhoittava ja tuhansia inspiroinut legendaarinen paikka. Sinulle joka vaadit rakennuspaikalta muutakin kuin rakennusoikeutta, niin tässä se nyt on. Jylhä luonnontilainen alue itäisen Uudenmaan rauhallisella saaristoalueella vain 30 km Helsingin keskustasta Sipoon Gumbostrandissa. Myytävä kohde käsittää kaksi tonttia 1,428 ha ja 0,53 ha Vainuddintien varrella mäen päällä. Rakennuspaikkoja kohteeseen on osoitettu yhteensä kolme.
Tontit sijaitsevat kalliomäellä rauhallisella, harvaan asutulla alueella 400 m merenrannasta ja venesatamasta (ei omaa rantaa).

Lemminkäisen temppelistä löytyy lukematon määrä kuvia ja videoita mm. Youtubessa, Instagramissa ja Facebookissa.

Suuren huomioarvonsa ansiosta kohde on kiinnostava myös yrityksille. Tässä tiivistelmä mystisestä tarinasta, joka kohteeseen liittyy:

Paikkaan liittyy legenda muinaisesta Lemminkäisen temppelistä. Kohteella on erityinen suhde Ior Bockin tarinoihin Bockin perheen saagasta ja Väinämöisen mytologiasta, jonka yhtenä keskeisenä paikkana on tämä kalliomäki Gumbostrandissa eli Akanpesänrannassa.
Lemminkäisen temppeli on Bockin perheen saagassa kuvattu maanalainen kammio, jonka suuaukko sijaitsee saagan mukaan Sipoon Gumbostrandissa Ior Bockin Kyypelivuoreksi kutsuman kallion alla. Bockin mukaan temppelin suuaukko on suljettu vuonna 987, kun Kiovan Rusien ruhtinas Vladimir kääntyi kristityksi, ja oli vain ajan kysymys, koska valloitukset kohdistuisivat myös Uudellemaalle, joten Bockin suvun perinneaarteet piti piilottaa sitä ennen.

Paikan tunnusmerkkinä on korkea pystysuora kivipaasi kallion jyrkänteen ja siirtokivilohkareen välissä. Kivipaasin juurelle johtaa Vainuddintieltä viettävä sileä kalliopinta. Kivipaaden alla avautuu noin 50m pitkä, 3-8m leveä ja 2,5-4m korkea luola, joka on kaivettu vuosina 1987-1998, kun paikalta on etsitty käytävää maanalaiseen kammioon. Kalliomäkeä kutsutaan tarinan mukaan myös Kyypelivuoreksi, jonka sisältä pitäisi tarinan mukaan löytyä kammiotila, varsinainen Lemminkäisen temppeli.

Helmikuussa vuonna 1984 Ior Bock kertoi Intian Goalla ystäväpiirilleen, että Boxströmien perheessä on kulkenut perimätietona vuosisatojen ajan tarinoita suomalaisten pakana-ajalta ennen vuotta 1250. Suomessa oli tarinan mukaan muinoin oma erityinen kulttuurinsa, jolla oli symboleinaan mm. kolme kultaista pukkipatsasta, Eriks regalier eli kuninkaalliset valtamerkit, sekä myyttiset hahmot Ukko Väinämöinen, Seppo Ilmarinen ja Pukki Lemminkäinen ja näiden naispuoliset vastineet Akka, Maija ja Joutsen. Kaksi pukkipatsasta oli tarinan mukaan haudattu vuonna 1050 Snappertunassa sijainneeseen vanhaan Offerlunden-uhrilehtoon, kun taas kolmas pukki sekä Eriks regalier vietiin Kainuuseen, missä ne kätkettiin vuonna 1250 Kajaanin linnasaareen.

Perimätiedon mukaan nämä tarinat sai julkistaa juuri vuonna 1984. Tarinan suurimman mysteerin Ior Bock paljasti alkuvuonna 1987, että hänen perheensä omistamalla kalliolla on käynti Kyypelivuoren alla olevaan maanalaiseen tilaan nimeltä Manala, jossa sijaitsee Lemminkäisen temppeli, mutta myös muinaisten käytävien ja aarrekammioiden kompleksi. Iorin ystävät alkoivat kesällä 1987 etsiä käytävää Kyypelivuoreen kallion laen pystypaaden edustalla, jossa tarinan mukaan piti olla käynti Lemminkäisen temppeliin ns. vesilukkona toimivan pyöreän huoneen kautta.
Kiinnostuitko?

Lisätiedot ja asiakirjat:
Timo Kanerva, Itsenäinen välittäjäyrittäjä, LKV, LVV
Nord LKV | Asuntokaruselli Oy

Tontti

Tontin omistus: Oma
Tontin nimi: Vårbacka II ja Vårbacka III
Kiinteistötunnus: 753-414-3-34 ja 753-414-3-42
Tontin pinta-ala: 19 580,0 m²
Kaavoitustiedot: Tilat ovat alueella, jossa on Saariston ja rannikon osayleiskaava, joka on lainvoimainen. Kaavamerkintä AP, eli asuntoalue, jolle saa sijoittaa pientaloja. Tiloille on kaavassa osoitettu yhteensä 3 rakennuspaikkaa. Uudet rakennuspaikat on osoitettu erikseen. Alueelle saa sijoittaa myös asumiselle tarpeellisia lähipalveluja ja virkistysalueita. Asumiseen liittyen alueelle saa sijoittaa sellaisia pienimuotoisia työtiloja, joista ei aiheudu melua, raskasta liikennettä, ilman pilaantumista tai tähän verrattavia ympäristöhäiriöitä. Uuden rakennuspaikan tulee olla kooltaan vähintään 5 000 m2. Rakennusten kerrosalat ja käyttötarkoitukset määräytyvät rakennusjärjestyksen mukaan. Uudis- ja korjausrakentaminen on sovitettava huolellisesti maisemaan ja kyläkuvaan.
Kaavoitustilanne: Osayleiskaava, Yleiskaava

Lisätietoja rakennusoikeudesta: Rakennusoikeus Sipoon kunnan rakennusjärjestyksen mukaan: Rakennuspaikan yhteenlaskettu kokonaiskerrosala saa olla enintään 10 % rakennuspaikan pinta- alasta, vähintään kuitenkin 250 k-m2. Rakennuspaikalle saa rakentaa enintään yhden yksiasuntoisen yksikerroksisen asuinrakennuksen, jonka kerrosala on enintään 300 k-m2, tai useampaan kuin yhteen tasoon rakennettavan yksiasuntoisen asuinrakennuksen, jonka kerrosala on enintään 400 k-m2. Rakennuspaikalle saa asuinrakennuksen tai loma-asunnon lisäksi rakentaa sen käyttötarkoitukseen liittyviä erillisiä talousrakennuksia. Asuinrakennukseen liittyvän yksittäisen talousrakennuksen kerrosala saa olla enintään 100 k-m2.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle tarjouksen. Asuntokaruselli Oy ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Myyjän antamat tiedot

Asuntokaruselli Oy vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen, kuitenkin viimeistään 14 vrk kuluttua huutokaupan päättymisestä. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu kaupantekotilaisuudessa. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 4 % velattomasta kauppahinnasta (ellei täytä vakituisen ensiasunnon ostajan edellytyksiä).

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

  • 753-414-3-34ATKT1667548560073.pdf
  • 753-414-3-34KO1667548557135.pdf
  • 753-414-3-42ATKT1667548796435.pdf
  • 753-414-3-42KO1667548793791.pdf
  • 1668274159708brochure.pdf

Ilmoittaja: Asuntokaruselli Oy

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 29.11.2022 klo 20.56

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 100 000 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy ti 29.11.2022 klo 20.56, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 3814804

Katsottu 48 689 kertaa

Kohteen sijainti

Vainuddintie, 01150 Sipoo

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan

3D- tai videoesittely

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

12.11.2022 klo 19.38

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä