Huutokaupat.com

Newsec Advisory Finland Oy myy

Ravintolarakennus Tervasaaren aitta, Tervasaari, Helsinki

Katsottu 26 156 kertaa

1 / 10

Myydään

Myydään historiallinen Tervasaaren aitta

Myynnin kohteena on 586 m² suuruinen maanvuokraoikeus ja sillä sijaitseva ravintolarakennus Tervasaaren aitta, osoitteessa Tervasaarenkannas 3, 00170 Helsinki. Vuokraoikeuden kohteena oleva maa-alue on osa Tervasaaren lähivirkistysaluetta Helsingin Kruununhaan kaupunginosassa, ja se vuokrataan tavanomaisin maanvuokrasopimuksessa määritetyin ehdoin.


Myyjä sekä tontin vuokraaja ovat Helsingin kaupunki.


Nykyiset rakennelmat

Kohde koostuu myyntihetkellä suojellusta (kaavamerkintä sr-1) vuonna 1805 rakennetusta aittarakennuksesta (322 m²) sekä aitan taakse rakennetusta huoltorakennuksesta, jonne kohteen jäte- ja muu huolto on sijoitettu. Rakennuksen pihapiiriä aiemmin kiertäneet puuaidoitukset on purettu.


Purettavat ja rakennettavat osat

Aitan takana sijaitseva huoltorakennus (osoitettu myyntiesitteessä olevassa kuvassa) on aikanaan rakennettu nykyisen 9/2019 voimaan tulleen asemakaavan vastaisesti ja sille haettu poikkeuslupa on päättynyt 12/2021. Tästä johtuen uuden ostajan on purettava nykyinen huoltorakennus ja rakennettava tilalle uusi huoltorakennus nykyisen asemakaavan mukaisesti (kaavamerkintä kl-3 kahvila- ja ravintolatoimintaa palveleva rakennus). Myös päärakennuksen (aitta) käyttötarkoitukselle on haettava Helsingin kaupungilta lupa, ennen käyttöönottamista ravintola- tai kahvilatoimintaan.


Aitan kylkeen on nykyisen asemakaavan nojalla mahdollista rakentaa myös paviljonki, jonka julkisivujen tulee olla lasia (kaavamerkintä kl-2 kahvila- ja ravintolatoimintaa palveleva paviljonki). Suojellun aitan ja paviljongin väliin voi rakentaa niitä yhdistävän tuulikapin. Aiempina vuosina paviljonki on poikkeusluvalla pystytetty kankaisella katteella, mutta tämä ei ole nykyisen asemakaavan nojalla enää sallittua.


Sijainti

Tervasaaren aitta sijaitsee Tervasaaressa, Kruununhaan kaupunginosassa kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tervasaari toimii virkistysalueena Helsingin keskustan alueen asukkaille, sillä se yhdistyy Tervasaarenkannaksella Kruununhaan Pohjoisrantaan. Kannaksella on koko matkalta lukuisia pysäköintipaikkoja. 


Historiasta

Tervasaaren aitan on rakentanut kauppias Petter Heidenstrauch vuonna 1805 ja se on toiminut alun perin kauppatavaran varastona.1960-luvulta lähtien tähän päivään saakka Tervasaaren aittaa on käytetty kahvila- ja ravintolatoimintaan. Vanhaa rakennusta on muokattu ravintolatoimintaan sopivammaksi useaan otteeseen. Vuosien aikana rakennuksen käyttö on muuttunut pelkästä kesäkahvilasta kohti ympärivuotisempaa ravintolatoimintaa, jonka johdosta rakennuksen tiloja on muutettu lämpimiksi ja ympärivuotiseen ravintolakäyttöön teknisesti sopiviksi. Lue lisää historiasta myyntiesitteestä.


Aitan tekniset tiedot

KERROSALA: 322 m2  + (80 + 76)

VALMISTUMISVUOSI: 1805

KERROSTEN LKM: 2

TILAVUUS: 758 m3

ILMANVAIHTO: Koneellinen ilmanvaihto

LATTIA: Lauta

RAKENNUSMATERIAALI: Hirsipuu

JULKISIVU: Laudoitus

KATTO: Pelti

LÄMMITYS: Sähkölämmitys

PERUSKORJAUSVUOSI: 1960- ja 1970-luku, 2001 ja 2015


Lisätiedot ja kohdekatselmukset: 

Newsec Advisory Finland Oy

Otso Kivimäki, puh.  044 522 6996 tai Leevi Nykänen puh. 050 465 5564

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.


Tarjoukset

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, tulee tarjouksen jättäjän toimittaa toimintasuunnitelma saman vuorokauden aikana myyjälle.

 

Jos tarjouksen tekijä ei täytä ylläolevia ehtoja, tarjous raukeaa.

 

Tarjouksen hyväksymiseen vaikuttaa tarjotun hinnan lisäksi toimintasuunnitelma. 


Kohteeseen tutustuminen
Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

 

Kauppahinnan maksaminen, kauppakirjan ja maanvuokrasopimuksen allekirjoittaminen

Kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan, kauppakirja ja maanvuokrasopimus allekirjoitettava kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita.

 

Rakennukset myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin ne ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä ovat.  Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan ostotarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.

 

Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä välittäjälle kirjallinen sitova tarjous. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen.

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun tarjouksen tehneelle.

 

Kaupasta vetäytyminen
Jos tarjouksen tekijä kieltäytyy tekemästä kauppaa, on hänen korvattava myyjälle epäonnistuneesta kaupan johdosta ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä aiheutuneet kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Newsec Advisory Finland Oy

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 11.3.2022 klo 14.08

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy pe 11.3.2022 klo 14.08, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 3272318

Katsottu 26 156 kertaa

Kohteen sijainti

Tervasaarenkannas 3, 00170 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan, Otso Kivimäki puh. 044 522 6996

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

28.1.2022 klo 11.38

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä