Huutokaupat.com

Punkalaitumen seurakunta myy

Punkalaitumen vanha Pappila, Punkalaidun

Katsottu 4 235 kertaa

1 / 114

Myydään

HUOM! Pappila kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin, osana Punkalaitumen keskustan kylämaisemaa.


Punkalaitumen seurakunta myy Punkalaitumen  pappilan. Kiinteistötunnus 619-422-1-4, runkomateriaali hirsi, katto konesaumattu pelti, julkisivumateriaali lauta, pinta-ala noin 500 m2, tilavuus 1700m2. Rakennuksen on suunnitellut rakennusmestari F.K. Eriksson, Porista. Tontilla sijaitsee myös muutamia osin huonokuntoisia ulkorakennuksia. Rakennus myydään noin 8000 neliön tontilla (karttakuva löytyy kuvista) joka erotetaan ostajan kustannuksella. Pohjapiirros tiloista löytyy vain asuin-/toimistokerroksen osalta koottuna vanhoista erillisistä kuvista, joten ostajan huolellinen tutustuminen tiloihin paikan päällä on tärkeää. Rakennuksessa on  yläkerta, jossa on iso ullakkotila ja  seurakunnan työntekijöiden työhuoneita sekä "perunakellari" asuinkerroksen alla. 


Kokonaisuus antaa historialliset olosuhteet yritys- ja liiketoimintaa varten esim. pitopalvelu, catering ja majoitustoiminta.


Irtaimisto ei kuulu kauppaan. Ostajan on mahdollista neuvotella erikseen esim. kattokruunujen ostosta seurakunnalta.


Historiaa:

Pappilan päärakennus valmistui vuonna 1898, valmistuessaan se oli Suomen suurimpia pappiloita. Rakennukselle on tehty useita peruskunnostuksia vuosikymmenten mittaan.

Työselostus 30.7.1937 kertoo vesi- ja keskuslämmitystöiden yhteydessä tehdyistä muutos- ja uudistustöistä, joihin kuului lukuisia asumismukavuutta lisääviä parannuksia, kuten useita valopisteitä. Vuonna 1965 rakennettiin tiukan päätöksenteon jälkeen sauna ja pesutupa pappilan päärakennukseen, samalla mm. "palvelijan huoneen seinät tapisoitiin ja pahvit kiristettiin ja oikottiin". Saipa palvelijanhuone vielä uuden lattiapinnankin, kun keittiöstä poistettu linoleum-matto sijoitettiin sinne.


Vuonna 1977 alettiin ymmärtämään vanhan rakennuksen arvo uudella tavalla ja silloin tehdyssä remontissa pappilan keskiosan salit tulivat päiväkerho- ja rippikoulukäyttöön. Kansliatiloihin liitettiin piispankamari ja jäljelle jäävistä tiloista muodostettiin kirkkoherran asunto. Ikkunat uusittiin alkuperäisen kokoisiksi ja muotoisiksi, mutta kolminkertaisiksi, lämpöeristystä lisättiin lattioihin ja permantolautoja suorittiin. Seurakunnan tiloissa säilytettiin kauniit kaakeliuunit ja vanhat koristeelliset katot, muista tiloista katot laskettiin alas ja eristettiin. Yläkerran portaatkin avattiin alkuperäiseen muotoonsa ja keskuslämmityskattila uusittiin. "Kaikki työt tehdään huolellisesti ja ammattitaitoista työvoimaa käyttäen", kuten arkkitehti SAFA Mirjan Kulmala oli asian muotoillut työselitykseen. Näin on toimittu myös myöhempinä vuosina, rakennuksesta on pidetty hyvää huolta.


Papin asuintiloja uudistettiin vuonna 1985 silloisen asukkaan tarpeiden mukaisesti ja seuraava isompi remontti  tehtiin vuonna 2016. Vuoden 2021 jälkeen huoneistossa ei ole ollut asukkaita. 


Lämmitysjärjestelmä uusittiin ja pappila siirrettiin maalämpöön vuonna 2012,  tarkoitusta varten on tehty kolme porakaivoa. Sähkönkulutus vuonna 2022 oli 35039 kWh. Kiinteistö on liittynyt kunnan vesijohtoverkostoon ja jätevesiä varten on sakokaivo, mutta kunnan jätevesijärjestelmään on mahdollisuus liittyä. Rakennuksen kiinteistöverotusarvo on 1518,56 euroa. 


Asiakastilojen WC-tilat on saneerattu vuonna 2015. Kirkkoherranviraston osalta on tehty asbestikartoitus lattiamaton uusimisen vuoksi vuonna 2016. Vuonna 2019 uusittiin patterit koko rakennukseen.


Pappilan peltikatto on maalattu viimeksi vuonna 2012 ja viimeisimmät ulkomaalaukset on tehty  vuosina 1996 ja 2013. Ulkomaalauksen yhteydessä on vaihdettu tarpeen mukaan lautoja ja korjattu maalattavia pintoja. 


Rakennuksen myynnin yhteydessä erotetaan noin 8000 m2 tontti. Erottamiskustannuksista vastaa ostaja. 


Tällä hetkellä pappilassa on seurakunnan työntekijöiden työtiloja ja siellä järjestetään kerhoja ja kokoontumisia seurakunnan toiminnan puitteissa. Pappila on ollut lämmitettynä ympäri vuoden kaikkien tilojen osalta. Rakennuksessa on arkistona käytetty paloturvallinen holvi. Piha-alueesta on huolehdittu rakennuksen ulkoasun ja historian edellyttämällä tavalla. 


Tontin nurkalla on kiinteä muinaisjäännös, kiviröykkiö, josta tarkempi tieto löytyy Museoviraston kulttuuriympäristön palveluikkunasta, kohde nro 1000027093.


Ostaja vastaa tästä kaupasta aiheutuvista lainhuudatuskustannuksista, varainsiirtoverosta sekä määräalan lohkomiskustannuksista.


HUOM!

Korkeimman tarjouksen tehneen tulee jättää 3 vrk:n kuluessa huutokaupan päättymisestä 30 000 (kolmekymmentätuhatta) euron suuruinen TAKUUMAKSU seurakunnan ilmoittamalle tilille. Takuumaksua ei palauteta, mikäli kauppa peruuntuu muusta kuin seurakunnan ilmoittamasta syystä.


Punkalaitumen seurakunta FI47 5365 0110 0003 51


Kohteen esittelyt:

Sopimuksen mukaan. Varaukset ma-to klo 09.00 - 15.00.


Tiedustelut Punkalaitumen seurakunta, Outi Uusi-Kouvo p. 040-804 8811 tai outi.uusi-kouvo@evl.fi


Ehdollisia tarjouksia ei hyväksytä. Tarjoukset vain sähköisesti Huutokaupat.com -järjestelmän kautta.


Punkalaitumen seurakunta ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.


Huutokaupassa tehdyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen tekijä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun maksuajan kuluessa. Tarjotun kauppahinnan tai takuumaksun maksamatta jättäminen voi johtaa korvausvelvollisuuteen. Mikäli korkeimman sitovan tarjouksen tehnyt tekee aiheettoman tarjouksen, on hänen maksettava 3vrk:n kuluessa 20% (huutohinnasta) tai kuitenkin vähintään 30 000 euroa myyjälle sanktiomaksua.


Lopullinen myyntipäätös tehdään Punkalaitumen seurakunnan kirkkoneuvostossa/-valtuustossa.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle tarjouksen. Punkalaitumen seurakunta ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Myyjän antamat tiedot

Punkalaitumen seurakunta vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu kaupantekotilaisuudessa. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 4 % velattomasta kauppahinnasta (ellei täytä vakituisen ensiasunnon ostajan edellytyksiä).

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

  • 619-422-1-4-kiinteistorekisteriote pappila.pdf
  • 2023_TARKKA-Punkalaitumen pappila.pdf

Ilmoittaja: Punkalaitumen seurakunta

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 200 000 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy pe 14.6.2024 klo 20.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4724959

Katsottu 4 235 kertaa

Kohteen sijainti

Kostilantie 67, 31900 Punkalaidun

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan (varaukset ma-to klo 09.00 - 15.00) p. 040-8048 811

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

9.4.2024 klo 10.14

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä