Huutokaupat.com

Kaarinan kaupunki/ kaupunkikehityspalvelut myy

Salvelan kartano v. 1919 (1084 m2), Kaarina

Katsottu 92 793 kertaa

1 / 47

Myydään

Salvelan kartanon virtuaaliesittely on julkaistu 20.1.2023. Tutustu Salvelaan virtuaalisesti yllä olevasta linkistä.


HUOM!

Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle kirjallinen sitova tarjous. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen.

Kirjalliset tarjoukset tulee toimittaa ke 15.2.2023 kello 12.00 mennessä osoitteeseen - Kaarinan kaupunki/ Palvelupiste Fiskari, Lautakunnankatu 1, 20780 Kaarina. Kirjalliset tarjoukset voidaan jättää myös osoitteeseen tontit@kaarina.fi. Kuoreen merkintä "Salvelan kartano".

Tarjous voidaan tehdä kirjallisesti minimikorotuksella tiettyyn rajaan saakka tai kertatarjouksella haluttuun summaan - tulee ilmetä tarjouksesta. /Lisätty ma 2.1.2023 klo 12.30 - PPA


Kaarinan kaupunki myy omistamansa Salvelan kartanon noin 1084 m2 sekä noin 1ha:n suuruisen määräalan kiinteistöstä 202-511-1-72. Alue on osa hallinto- ja virastorakennusten korttelin (YH1) 50 tontista nro 1 rakennuksineen ja vastaa vireillä olevan asemakaavan mukaista Y-1 korttelin 50 tonttia 1. Määräala on

rajattu liitteenä olevalle kartalle sinisellä. Rakennuksessa on öljylämmitys. Vuonna 2021 lämmitysöljyn kulutus oli 17883 litraa.


Kartanorakennus

Ruotsin myöhäiskaroliinista kartanoarkkitehtuuria muistuttava kartano on rakennettu vuonna 1919 Turun rakennustoimiston piirustusten mukaan.

Kaksikerroksinen tiilikartano on kauniin valkoiseksi rapattu ja siinä on punainen mansardikatto. Pohjakerroksessa on hallin ja keittiön lisäksi 11 asuinhuonetta ja yläkerrassa 6 huonetta sekä halli. Alahallin kauniin kullanruskeat seinämaalaukset taiteiltiin vuonna 1931, jolloin uudet omistajat, kartanossa hyvin viihtyneet Carl Johannes Mattson ja hänen vaimonsa Vivi Alice uusivat kotiaan.

Salvelan kartano sijaitsee mäen päällä, puutarhan ympäröimänä. Tammien ja vaahterapuiden katveessa kasvaa myös vanhoja omenapuita. Kartanon paikkeille levittyi muinoin vilkkaana rälssitilana jo Suurvalta-ajoista asti tunnettu Salvelan tila. Tilan omistajiin lukeutuivat mm Turun läänin maaherra Lorenz Creutz vuorollaan niin majuri, ratsumestari kuin laivaston luutnanttikin. Erään tiedon mukaan myös Mikael Agricola on asunut Salvelassa.

Piikkiön kunnalle Salvelan tila siirtyi 1900-luvun puolivälissä. Salvelan kartano on toiminut kirjastona, Piikkiön kunnantalona ja viimeksi yksityisenä päiväkotina. Kartanorakennus on suojeltava. Piikkiön keskustan palvelut ovat vain 700 metrin päässä. 


KOHTEEN ESITTELY:

Ma 16.1.2023 klo 15.00 - 17.00

Ma 13.2.2023 klo 15.00 - 17.00


HUOM! Päivitetyt pohjapiirrokset lisätty sivulle 10.1.2023.


Esisopimus

Korkeimman tarjouksen tehneet kanssa tehdään sitova esisopimus (Kts. liite) ennen kaupungin asian käsittelyä.


Käyttösuunnitelma

Korkeimman tarjouksen tekijän on esitettävä ennen myyntipäätöksen käsittelyä kaupungille hyväksyttävä kirjallinen suunnitelma kiinteistön tulevasta käytöstä. 

   

Tarjousten käsittely


Ehdollisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Huutokaupassa tehdyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen tekijä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun maksuajan kuluessa. Tarjotun kauppahinnan maksamatta jättäminen voi johtaa korvausvelvollisuuteen.

Mikäli korkeimman sitovan tarjouksen tehnyt tekee aiheettoman tarjouksen, on hänen maksettava 3 vrk:n kuluessa 20% (huutohinnasta) myyjälle sanktiomaksua.

 

Kaarinan kaupungin toimivaltainen viranomainen pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen. Lopullinen tarjottu korkein kauppahinta edellyttää Kaarinan kaupunginhallituksen hyväksyntää ja erillistä myyntipäätöstä.

 

Tarjouksen käsittelee Kaarinan kaupungin toimivaltainen viranomainen.



Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle tarjouksen. Kaarinan kaupunki/ kaupunkikehityspalvelut ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Myyjän antamat tiedot

Kaarinan kaupunki/ kaupunkikehityspalvelut vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen


Kaarinan kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.


Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.


Kaarinan kaupunki perii hyväksytyn tarjouksen tehneeltä 1000 euroa käsirahan erillisen laskun mukaan välittömästi huutokaupan päättymisen jälkeen. Käsirahan maksamatta jättäminen johtaa tarjouksen hylkäämiseen. Käsiraha maksetaan kaupungin myöhemmin osoittamalle tilille. Maksettu käsiraha otetaan huomioon lopullisen kauppahinnan maksamisessa. Maksua ei palauteta, mikäli kauppa peruuntuu muusta, kuin kaupungin ilmoittamasta syystä.


Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kiinteistökauppa tulee tehdä viimeistään 2kk:n kuluessa siitä, kun kaupunginhallituksen myyntipäätös on lainvoimainen. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu kaupantekotilaisuudessa. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.


Muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 4 % velattomasta kauppahinnasta (ellei täytä vakituisen ensiasunnon ostajan edellytyksiä).

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Kaarinan kaupunki/ kaupunkikehityspalvelut

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 15.2.2023 klo 17.23

Päättynyt, tarjous hylätty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Huutokauppa päättyy ke 15.2.2023 klo 17.23, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 3899803

Katsottu 92 793 kertaa

Kohteen sijainti

Koulutie 1, 21500 Kaarina

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan, kts. erillinen aikataulu

3D- tai videoesittely

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

24.1.2023 klo 7.57

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä