Huutokaupat.com

Automyynti L. Lerbacka Oy ilmoittaa, Huutokaupat.com myy

Volvo 240 Turbo Intercooler, 1983,, Kokkola

Katsottu 55 271 kertaa

1 / 64

Myydään

Malli
Volvo 240 Turbo Intercooler
Rekisteritunnus
FRE-783
Vuosimalli
1983
Käyttöönottokuukausi
10/1982
Mittarilukema
151 000 km
Moottori
2.1l Bensiini
Vetotapa
Takaveto
Vaiheisto
Manuaali

Volvo 240 sarjan valmistus alkoi vuonna 1974 kun se korvasi vanhan 140 sarjan. Mallista tuli erittäin suosittu ja nosti pienen ruotsalaisen valmistajan vakavasti otettavaksi autonvalmistajaksi maailmalla. Volvo loi mainetta turvallisena ja luotettavana autona. Uusi 700 sarja esiteltiin vuonna 1982 ja sen oli tarkoitus korvata 240 sarja mutta koska vanha malli möi enemmän kuin koskaan ennen niin Volvo päätti jatkaa valmistusta ja loppujen lopuksi 240 mallia valmistettiin aina vuoteen 1993 yli 2.8 miljoonaa kappaletta. Volvo 240 oli monelle suomalaiselle 70-80 luvulla tavoite ja menestyksen mittari. Nykyään mallista on tullut haluttu keräilykohde ja kulttiauto ympäri maailman. Kun rakas kilpailija Saab alkoi menestyä Turbo mallien johdolla 70 luvun lopulla myös Volvo joutui nostamaan imagoaan sporttisempaan suuntaan. Volvo oli kärsinnyt  hieman traktorimaisesta maineesta ja siitä haluttiin eroon. Volvo kopioi Saabin hyväksi havaittuja keinoja asentamalla amerikkalaisen Garrettin turboahtimen pellin alle,

varustetasoa nostettiin ja vuonna 1981 uusi 240 Turbo oli valmis lanseerattavaksi. Turbo erottui myös ulkonäöllisesti perusmallista m.m 15" 5 puolaisista kevytmetallivanteista joissa oli matalaprofiilirenkaat, kromilistat ja maski olivat korvattu mustilla osilla sekä autossa oli matalampi alusta, sekä tietenkin Turbo merkit maskissa ja takaluukussa. Sisätiloissa näkyvimmät erot ovat erikoismittarit sekä pienempi kehäinen nahkainen ohjauspyörä jossa Turbo logo, musta sisäkatto, 4x niskatuet ja kattoluukku. Turbo mallissa nopeusmittari loppuu 220km/h kuin normi mallissa max on 200km/h. Turbo malleja valmistettiin vain 4 vuotta ,kaikki autot olivat manuaalivaihteisia. Volvo voitti myös rata autoilun euroopan mestaruuden vuonna 1985 ,voittaja auton 350hv moottori perustuu volvon B21 ET moottoriin eli samaan kun tässä kyseisessä autossa. Tiedoksi vielä että Suomen tuontimallit olivat sen aikaisesta verotuksesta johtuen varustettu heikompitehoisella B19 ET moottoreilla.


Nyt tarjoamme huudettavaksi vuosimallin 1983 Volvo 240 turbo Ic. Auto luovuttettin torstaina 14.10.1982 Linköpingilaiselle kiinteistövälittäjälle myyjänä oli paikallinen Volvo kauppias Tage Rejmes Bil. Vuonna 1990 auto palautui samaan liikkeeseen vaihdossa josta auton edellinen ja pitkäaikainen omistaja oli auton ostanut. Autolla oli ajettu tuolloin noin 108000km. Ensimmäinen omistaja oli ajellut autolla myös hiekkateitä ja maalipintaan oli tullut kiveniskemiä joten uusi omistaja päätti tehdä täydellisen ylimaalauksen kyseisessä Volvo liikkeessä. Uusi omistaja (myös Linköpingistä) oli erittäin kiinnostunut autostaan ja asensi siihen kaikki mahdolliset Volvo R sport lisävarusteet m.m Volvo R Sport urheilulliset penkin päälysteet jotka antavat paremman sivuttaistuen vauhdikkaassa ajossa, myös keskuslukitus sekä varashälytin asennettiin olihan Turbo siihen aikaan yksi halutuimpia (myös varkaiden keskuudessa) autoja. Vaikka 155 hv B21 Turbo moottori oli suurimmalle osalle asiakkaista tarpeeksi tehokas niin Volvon R-sport osasto tarjosi jälkiasennus intercooler sarjan joka virallisesti nosti tehoa 15hv mutta oikeesti se antoi jopa 25-30hv lisätehoa IC paketti asennettiin yhdessä tehopakoputkiston sekä kireämmän nokka akselin kanssa Volvon kilpailuosaston neuvosta myös R sportin alustasarja asennettiin. Edellinen omistaja arvioi että autossa on noin 200 tervettä hevosvoimaa. Hän omisti auton 30 vuotta ja ajeli sillä varovasti noin 42000km vain poutapäivinä ja tasasilla teillä. Hän piti autostaan koko ajan hyvää huolta ja katsasti sen joka kerta samalla katsastusasemalla.


Auto on kunnoltaan "erittäin hyvä" teknisesti 100% kunnossa, siinä on erittäin hiljainen käyntiääni tehoputkistosta huolimatta . Ei minkäänlaisia ylimääräisiä ääniä mistään

Sisusta on hieno R-sport penkin päällysteet asennettu 30 vuotta sitten. Ulkoisesti auto on myös hieno, lakassa havaittavissa pientä ajan patinaa (maalattu 30 vuotta sitten) ja joitain hyvin pieniä naarmuja voi joku löytää. Auto huollettiin hiljattain ja vaihdettiin m.m jakohihna ym.


Jos olet unelmoinnut ostavasi joskus hienon alkuperäisen Turbo Volvon, niin nyt on korkea aika avata silmät ja ostaa se, tämän tason autoa ei luultavasti tule toista kertaa myyntiin, ja jos joskus tulee niin se on luultavasti huomattavasti kalliimpi kuin tänä päivänä. Historia on osoittanut että haluttujen merkkien erikoismallit eivät ole vielä koskaan halventuneet pysyvästi. Haluamme vielä muistuttaa että tämä oli erittäin harvinainen malli jo vuonna 1983 ja lähes kaikki ovat nyt kuluneet loppuun tai ovat keräilijöillä jotka eivät luovu autoistansa mistään hinnasta. Tätä autoa ei ole entisöity, se on harvinaisessa alkuperäisessä kunnossa joka tulevaisuudessa nostaa sen arvoa entisestään. Suosittelemme tulemaan tutustumaan autoon ennen huutoa.  







Auton kunto

Huoltokirja
Kyllä, joitain huoltoja tehty itse
Rekisterissä
Kyllä
Liikennevakuutus voimassa
Kyllä

Myyntiehdot

Tässä kohteessa on hintavaraus. Hintavarauksen täyttyessä myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle. Mikäli hintavaraus ei täyty, myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Tämän kohteen myyjä on Huutokaupat.com. Automyynti L. Lerbacka Oy antaa Huutokaupat.comin puolesta kohteesta lisätietoja ja vastaa kohteen luovutuksesta. Kohde tulee aina maksaa Huutokaupat.com-sivustolla olevien verkkomaksupainikkeiden kautta tai Huutokaupat.comin laskulla. Jos kohdetta ei makseta Huutokaupat.comille, Huutokaupat.com ei hyväksy mitään vastuuta kaupasta.


Tutustuthan tähän huutokauppaan sovellettaviin Huutokaupat.com-kauppojen huutokauppaehtoihin, sekä myyntiehtoihin ennen tarjouksen tekemistä.


Ja huomaathan, että

  • huutokauppaan osallistuminen ilman ostoaikomusta on kiellettyä
  • tutustu kohteeseen ja siitä annettuihin tietoihin ennen tarjoamista
  • kohde myydään sellaisena kuin se on -ehdoin, mutta Huutokaupat.com vastaa siitä, että ilmoituksessa annetut tiedot ovat oikein
  • kohde on maksettava kahden (2) arkipäivän kuluessa tarjouksen hyväksymisestä.

Tarkempia tietoja kohteesta ja sen myyntiin liittyvistä asioista voit tarvittaessa kysyä ilmoittajalta. Muissa asioissa voit olla yhteydessä Huutokaupat.comin asiakaspalveluun joka päivä 24/7. Kuluttajien tekemiin kauppoihin liittyy kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus, jota koskevat ehdot ja rajoitukset ilmenevät myyntiehdoista.

Ilmoittaja: Automyynti L. Lerbacka Oy

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Huutokauppa päättyi 25.4.2021 klo 21.09

Myyty

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Toimitustavat ja kulut

  • Toimitus ei mahdollinen
  • Nouto 100 €
  • Käsittelykulu 45 €

Huutokauppa päättyy su 25.4.2021 klo 21.09, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 2666779

Katsottu 55 271 kertaa

Kohteen sijainti

Kahvitie 69, 67600 Kokkola

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan

Maksutapa

Verkkopankkimaksu kaikilla suomalaisilla pankeilla tai lasku. Maksuaika 24 tuntia tarjouksen hyväksymisestä. Huomaathan, että laskulla maksaessa maksu kirjautuu viiveellä ja saat maksumuistutuksia kunnes maksu on kirjautunut järjestelmäämme.

Päivitetty viimeksi

17.4.2021 klo 21.53

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä