Huutokaupat.com

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala myy

Kaivoshuvila ja määräala n. 1177 m2, Kruunuvuorenranta Helsinki, Helsinki

Katsottu 5 513 kertaa

1 / 13

Myydään

Helsingin kaupunki myy tarjousten perusteella Kaivoshuvila-nimisen rakennuksen ja määräalan noin 1177 m2  kiinteistöstä 91-412-1-253.


Kiinteistö myydään Huutokaupat.com –palvelussa avoimena tarjouskilpailuna.

Huutokaupat.com -sivulla on ohjeet tarjousten jättämiseen ja tarjousmenettelyn  
aikatauluun.


Osoite

Kaivoshuvilankuja 7, 00590 Helsinki  

Kaupunginosa: Laajasalo, Kruunuvuorenranta                                                                             

Kortteli: 49188, kaavatontti 4


Huvilarakennus

Suojeltu rakennus (sr-1). Rakennuksessa on kaksi kerrosta. 
Kaivoshuvila on rakennettu 1770- tai 1780-luvulla. Kohde koostuu yhdestä rakennuksesta, jonka käyttötarkoitus on vapaa-ajan asuinrakennus.                                              

Asemakaava mahdollistaa sen muuttamisen asuinkäyttöön.                    


Rakennuksen kantavien pystyrakenteiden pääasiallinen materiaali on vaakahirsi. Ulkoverhoiluna on hirsipinnalle pystyyn asennettu rimalaudoitus, joka

on vielä pääosin alkuperäinen. Sokkelit on tehty irtokivilatomuksena ja rakennuksen alapohja on rossipohja, jonka tuuletus tapahtuu irtokiviväleistä.

Alkuperäiset ikkunat ovat olleet yksipuitteisia ikkunoita, mutta huoneisiin on asennettu sisäpuitteita parantamaan lämmöneristävyyttä ja mahdollisesti myös ääneneristävyyttä Koirasaarentielle päin.


Rakennuksen vesikattomuotona on mansardikatto ja rakennukseen liittyvien kahden kuistin katot ovat lapekattoja. Vesikatteena on kermikate ja rakennuksen mansardikatto-osuus on varustettu räystäskouruilla ja syöksytorvilla.

Rakennuksesta on teetetty 19.5.2022 rakennushistoriaselvitys (RHS). Rakennuksen kunnostustoimenpiteet tulee toteuttaa RHS:ssä esiintuodut arvot ja asemakaavan suojelumääräyksen mukaisesti rakennuksen ominaispiirteet säilyttävällä tavalla yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. 


Muut tilat

Huonekorkeus on 1700-luvun rakennuksille tyypillisesti matala.

Väliseinien paikkoja on saatettu hieman muuttaa aikojen saatossa, sillä eteläjulkisivulla on nykyisin epäsymmetrinen ikkunajako.

Eteisen itäpuolella on pieni keittiö ja sen vieressä pieni huone, jotka on mahdollisesti jaettu yhdestä suuremmasta tilasta erillisiksi. Tilamuutokset saattavat olla melko vanhoja, mahdollisesti 1800-luvulla tehtyjä. Myös päätykuistit ja sisäänkäynnit ovat myöhempiä lisäyksiä, tyylin perusteella niin ikään 1800-luvulta.


Yläkerrassa on suuri lämmittämätön aulatila, johon on rakennettu vuosituhannen vaihteen tuntumassa wc ja suihkutilat. Yläkerran kummassakin päässä on kesäasuttavat huoneet.


Rakennus

Rakennuksen tilavuus on n. 550 m³, kerrosala n.140 m².

Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista. Todellinen pinta-ala voi siten olla esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi.   


Määräala

Myydään määräala noin 1177 m2 kiinteistöstä 91-412-1-253. Ostaja vastaa tontin lohkomisesta ja uusista liittymäsopimuksista kuluineen.


Ohjeellinen kaavatontti 091-049-0188-0004, noin 1177 m2.

Pysyvä rakennustunnus nro 36083, 1001998430 VTJ-PRT, rakennusnumero 21, rakennustunnus 91-412-1-253-21. Määräalalla ei ole muita rakennuksia.

Kaavayksikön alueelta puuttuu tonttijako, tontin lohkominen ja rekisteröinti, joten se on toistaiseksi rakennuskiellossa.


Energiatodistus

F2018, voimassa 31.12.2031 saakka.


Historiaa

Kaivoshuvila on yksi kolmesta Koirasaarentien varressa sijaitsevasta huvilasta ja se on huviloista noin sata vuotta muita vanhempi. Kaivoshuvilalla on muista alueen huviloista poikkeava historia, sillä sitä ei rakennettu muiden lailla 1800-luvulla kesähuvilaksi, vaan jo 1700-luvun loppupuolella ympärivuotiseen asuinkäyttöön.

Huvilan rakennuttajaa tai suunnittelijaa ei tiedetä, mutta rakennus ympäristöineen kuului Degerön kartanon omistukseen. Rakennuksen oletetaan olleen kaivossepän, kaivoksen johtajan, perheen asuinkäytössä 1780-luvulta 1810-luvulle saakka.

Todennäköisesti tämän jälkeen rakennus toimi kesähuvilana, jota sen omistaja Stansvikin kartano vuokrasi alueen kesäasukkaille.


Suojelumerkinnät

sr-1 = Suojeltava rakennus.  

Historiallisesti, rakennustaiteellisesti ja aluekokonaisuuden kannalta arvokas rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä siinä tai sen arvokkaissa sisätiloissa saa tehdä sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennuksen historiallista arvoa tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Rakennuksen alkuperäisinä säilyneet sisätilat tulee säilyttää, eikä huonejakoa saa oleellisesti muuttaa, mikä tulee olla korjaustöiden lähtökohta. Mikäli alkuperäisiä rakennusosia joudutaan pakottavista syistä uusimaan, se tulee tehdä alkuperäistoteutuksen mukaisesti. Rakennusluvan yhteydessä tulee pyytää kaupunginmuseon lausunto.


lep = Alueen osa

Sijainniltaan ohjeellinen alueen osa, jonka suunnittelussa tulee huomioida alueella saalistavien lepakoiden siirtymäreitit. Alueen puustoa tulee hoitaa tai uusia puita istuttaa siten, että alueella on lepakoiden liikkumien kannalta riittävästi puita. Puiden vanhetessa tulee istuttaa uusia korvaavia puita tilalle. Alueen valaistuksessa tulee huomioida lepakoiden elinolosuhteiden säilyminen. Sekä katualueen että tonttien valaisimien tulee olla matalia ja valot tulee suunnata maata kohti. Rakentamisvaiheessa tulee huomioida, että aluetta ei käytetä varastointiin.


Ympäristö

Koirasaarentien huvila-alue kuuluu RKY-alueeseen ”Helsingin höyrylaivareittien huvila-asutus”. Kohde on maakunnallisesti ja valtakunnallisesti merkittävä.  

Voimassa olevassa yleiskaavassa rakennusten alue on merkitty viher- ja virkistysalueeksi. Koirasaarentiellä on yleiskaavassa varaus pikaraitiotielle ja pyöräbaanaverkolle. Huviloiden lähellä sijaitseva Kaivoskallion alue on luonnonsuojelu- ja muinaisjäännösaluetta ja suojeltu asemakaavalla.


Liittymät

Rakennus on liitetty kunnallistekniikkaan. Kiinteistöllä on sähkö-, vesi- ja viemäriliittymä.
Sähkö- vesi- ja viemäriliittymä on tällä hetkellä yhteinen Kaivoshuvilankuja 7 ja 10 kanssa. Tällä hetkellä kiinteistöjen välillä on putkia/kaapeleita, jotka jäävät ostajan vastuulle ja purettavaksi tarvittaessa.


Ostaja vastaa tontin lohkomisesta, uusien liittymäsopimusten teosta ja niistä aiheutuvista kustannuksista.


TV-antenni

Kiinteistössä on antenni.


Ilmanvaihto

Painovoimainen.


Lämmitys

Suora sähkölämmitys ja puulämmitteiset uunit.


Kuntoarvio

Kaupunki on teettänyt rakennuksesta kuntoarvion 24.2.2022.           

Rakennus myydään nykykunnossa. Ostaja vastaa kustannuksellaan kaikista  
mahdollisista rakennuksen korjaamisessa tai purkamisessa tarvittavista  
toimenpiteistä. Kaupunki ei vastaa mahdollisten vaurioiden korjaamisesta  
aiheutuneista kustannuksista eikä mahdollisista perusparannushankkeeseen liittyvistä lisätutkimustarpeista.


Muuta huomioitavaa

Kaivoshuvila on luonnonsuojelulain tarkoittama lepakoiden lisääntymis- tai    levähdyspaikka ja sen hävittäminen tai heikentäminen on laissa kielletty.


Lepakkoseuranta 2014 ja 2015. Tulevaa ostajaa sitoo raportissa mainitut toimenpidesuositukset.


Asbestikartoitus

Rakennus on loppukatselmuksessa hyväksytty ennen vuotta 1994, eikä asbestikartoitusta ole tehty.


Asemakaava

Kohde on merkitty voimassa olevassa asemakaavassa 12405 (tullut voimaan 11.12.2020) ALY/s -merkinnällä = Asuin-, liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue, jonka kulttuurihistoriallinen ja maisemallinen arvo tulee säilyttää.


Rakennuksen käyttötarkoitus on vapaa-ajan asuinrakennus. Asemakaava mahdollistaa rakennuksen muuttamisen asuinkäyttöön.        

Ostaja teettää tarvitsemansa muutokset sekä hankkii toimintaansa tarvittavat viranomaisluvat kustannuksellaan. 

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa, suojellussa kohteessa suoritettavista muutos- ja korjaustöistä tulee aina neuvotella kaupunginmuseon kanssa. 

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjousaika

10.9.2024 - 30.10.2024


Tarjoukset

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.   


Tarjousaika

Tarjousaika alkaa 10.9.2024 ja päättyy 30.10.2024.2024 klo 13 tai 3 minuuttia viimeisen hyväksytyn tarjouksen jälkeen. Tarjoukset (huudot) tehdään 

Huutokaupat.com -palvelussa annettuun ajankohtaan mennessä.

Huutokauppaan voi osallistua myös jättämällä myyjän edustajalle kirjallisen sitovan tarjouksen 29.10.2024 klo 13 mennessä. Kirjallisen tarjouksen jättämisestä tulee sopia etukäteen myyjän edustajan kanssa. Kirjallinen ostotarjous on allekirjoitettava ja tarjouksesta tulee ilmetä tarjouksen jättäjän yhteystiedot, tarjouksen enimmäismäärä sekä Huutokaupat.com -palvelun kohdenumero, johon tarjous jätetään. 


Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi kohteen ilmoitukseen. Kirjallinen ostotarjous on sitova ja sen osalta noudatetaan samoja ehtoja kuin nettihuutokaupassa.    


Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle. 

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. 

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ei vastaa palveluntarjoajan järjestelmän toimivuudesta. Korkein tarjous on se tarjous, jonka palveluntarjoajan järjestelmä on korkeimpana hyväksynyt. 

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa. 

Nettihuutokauppaan jätetyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen jättäjä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun 
maksuajan kuluessa. 


Kohteeseen tutustuminen

Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus itse 

tutustua myytävään kohteeseen ja asiakirjoihin ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Ostaja ei voi jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi 
ennakkotarkastuksessa tai asiakirjoista voitu havaita. 


Huudosta vetäytyminen

Mikäli huutaja vetäytyy hyväksytystä huudosta, tulee hänen korvata myyjälle epäonnistuneen huutokaupan järjestämisestä aiheutuneina kustannuksina 4 % 

hyväksytyn huudon mukaisesta kauppahinnasta.


Kaupan solmiminen

Tarjousajan päätyttyä myyjä ja ostaja sopivat kohtuullisen varausajan.

Lopullinen myyntipäätös tehdään Helsingin kaupungin voimassa olevan hallintosäännön mukaan varausajan puitteissa.


Kiinteistön kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan ja kauppakirja on allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita.


 Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille.

Tiedostot

Ilmoittaja: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala

Ilmoituksia tällä hetkellä 2 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy ke 30.10.2024 klo 13.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4979844

Katsottu 5 513 kertaa

Kohteen sijainti

Kaivoshuvilankuja 7, 00590 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Yleisesittelyt: ke 25.9.2024 klo 14-15, to 3.10.2024 klo 10-11, to 10.10.2024 klo 14-15, to 17.10.2024 klo 10-11. Tom Vänskä 09 310 42065. tom.vanska@hel.fi

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

10.9.2024 klo 10.34

Jaa kohde kaverillesi

Ilmianna ilmoitus

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä