Huutokaupat.com

Lohjan kaupunki myy

Kartanonmäen entinen vanhainkoti, Lohja

Katsottu 1 127 kertaa

1 / 59

Myydään

Kartanonmäen vanhainkoti Lohjalla 


Myytävä kohde on Paloniemen puistoon rajoittuva lähes 16 hehtaarin suuruinen, 14.5.2020 rekisteröity liike- ja palvelurakennusten (K/P/s) tontti. Kiinteistötunnus 444-28-900-1. Tämä ainutlaatuinen alue tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen rakentamiseen Asemakaavan AK530 mukaisesti. Sallittuihin kohteisiin kuuluvat hotelli-, majoitus-, kokous-, koulutus-, hoitolaitos- ja hyvinvointipalvelujen tilat sekä matkailua tukevat kaupalliset palvelut, joista vähittäiskaupan osuus voi olla enintään 5% kokonaiskerrosneliömetreistä. Alue on suojeltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuskannan ja ympäristön säilyttämiseksi. Rakentamisessa on otettava huomioon alueen kulttuurihistoriallinen luonne, jotta uudet rakennukset sulautuvat saumattomasti olemassa olevaan ympäristöön.


Vanhainkotirakennus, päärakennus, valmistui vuonna 1951 Kartanonmäen kunnalliskodiksi. Se nousi paikalle, johon aiemmin sijaitsi Eliel Saarisen suunnittelema Paloniemen jugend-tyylinen kartano, joka tuhoutui tulipalossa. Rakennus on taitavasti sijoitettu funkkistyylisesti puistomaisen kumpareen laelle, luoden kauniin ympäristön. Sen suunnittelijoina toimivat Kai Blomstedt ja Birger Stenbäck, tunnettuja muun muassa Savonlinnan seurahuoneen suunnittelijoita. Rakennus on suojeltu asemakaavassa (sr-2), ja sen kaksikerroksisen rakenteen kerrosala on noin 2 135 m². Julkisivut ovat rapatut, ja kattomateriaalina toimii pelti (uusittu 1988). Rakennus on liitetty kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon. Ulkoisesti rakennus on säilynyt hyvin, mutta katto ja sadevesijärjestelmä vaativat osittaista kunnostusta.


Vanhainkodissa hyödynnetään öljykeskuslämmitystä, ja kattilahuone kalusteineen kunnostettiin vuonna 1985. Kaksi Oilonin öljypoltinta tuottavat yhteensä 400 kW lämpötehoa, joka jaetaan asuintiloihin termostaattiohjatuin teräslevypatterein. Rakennuksen sisäpuolelle asennettu lämpöjohdosto ja sen eristeet ovat pääosin alkuperäisiä, säilyttäen lämmön tehokkaasti. Öljysäiliöt sijaitsevat rakennuksen kellarissa, ja lisäksi rakennukseen on asennettu useita ilmalämpöpumppuja. Vuonna 2006 käyttövesiputket uusittiin korvaamalla kupariputket pintaan vedetyillä komposiittiputkilla. Alun perin painovoimainen ilmanvaihto uudistettiin katolla sijaitsevilla neljällä huippuimurilla. Korvausilma otetaan 1985 uusittujen ikkunoiden rakenteesta. Alkuperäinen valurautainen viemärijärjestelmä uusittiin kokonaisuudessaan vuoden 1985 peruskorjauksessa pääosin valurautaiseksi. Rakennuksen ulkopuoliset osuudet jätevesijärjestelmästä on toteutettu PVC-muoviputkilla. Inspectan vuonna 2007 tekemässä kuntotutkimuksessa todettiin, että valurautaisten viemäriputkien kunto oli osittain heikko. Rakennusten hule- ja kattovedet johdetaan useita putkia pitkin ympäröivään maastoon.


Kartanonmäen vanhainkodin tilat ovat edelleen hyvin hoidetussa kunnossa vuoden 1985 peruskorjauksen jälkeen. Sisäpinnoilla, kuten tasoitetuilla kiviseinillä, on säilynyt siisteys ja maalipinnat ovat hyvässä kunnossa. Lattiapinnat ovat pääosin muovimateriaalia, mikä tarjoaa helppohoitoisuutta ja kestävyyttä. Vuoden 1985 peruskorjauksessa uusitut ikkunat ovat kaksipokaisia, joissa sisäpokassa on lämpölasielementti ja ulkopokassa yksinkertainen lasi. Kaikissa 10–15 neliömetrin huoneissa ei ole omaa WC:tä, vaan ne on jaettu viereisen huoneen kanssa. Suihkutilat ovat myös yhteiskäyttöön tarkoitetut, mikä mahdollistaa tilojen tehokkaan hyödyntämisen.


Kartanonmäen vanhainkoti on ollut käyttämättömänä, tyhjillään ja kuivana (vedet suljettuna) vuodesta 2016 lähtien. Vanhainkotirakennuksen lämpö-, sähkö- ja vesikustannukset vuodelta 1990, jolloin rakennus oli vielä käytössä, olivat 193 600 markkaa. Tilastokeskuksen rahanarvonmuuntimen mukaan summa vastaa 51 500 euroa vuonna 2020.


Kaupan kohteen eteläpuolella sijaitsee runsaan 6 hehtaarin kokoinen luonnonsuojelualue (SL), joka kuuluu Natura 2000 -verkostoon.




Muut rakennukset ( 444-28-900-1 )


1. Ukkokoti, jolla on kerrosalaa 256 neliömetriä, sijaitsee vanhainkodin päärakennuksen länsipuolella. Se on vanhempi rakennus, mahdollisesti jo 1920-luvulla rakennettu kunnalliskodin tarpeisiin, ja myöhemmin sitä on saattanut käyttää mielisairaalana, sillä vanhainkodin kartassa vuodelta 1952 rakennuksen kohdalla mainitaan "mielisairaala". Rakennusta on viimeksi kunnostettu 1990-luvulla, jolloin tiilikate on vaihdettu kuvioiduksi peltikatteeksi. Rakennuksessa on havaittu sisäilmaongelmia. Paloniemen rakennusinventoinnissa vuodelta 2008 suositellaan, että rakennus säilytetään.


2. Erillinen asuinrakennus on vuonna 2011 valmistunut neljän asunnon puurakenteinen, siirrettävä noin sadan neliön suuruinen parakkimainen talo.


3. Vaja, noin 40 neliömetriä, on pihapiirin vanhimpia rakennuksia (vuodelta 1900). Se on yksinkertainen, lämmittämätön konesuoja ja autotalli.



Alueella oli aikaisemmin Paloniemen huvimaja, joka tunnetaan myös nimellä Jugend-huvila. Huvimaja siirretään, ja sen nykyiselle paikalle asetetaan muistolaatta. Huvimajan siirto tulee aiheuttamaan haittaa.



Tontin rakennusoikeus:

Asemakaavassa on tontille 444-28-900-1 myönnetty rakennusoikeutta yhteensä 3430 k-m².


Muuta huomioitavaa :

Kiinteistön pohjoisrajalla, rajan suuntaisesti on vesi- ja viemärijohtorasitteet 444-2020-K519 ja 444-2020-K520.


Kohteen osoite:

Paloniementie 63, 08450 Lohja

Kiinteistötunnus 444-28-900-1




Tervetuloa tutustumaan!



Lisätiedot:


Jani Sanaksenaho

Isännöitsijä

jani.sanaksenaho@lohja.fi


Janne Virtanen

Lupainsinööri

Yhteydenotot ensisijaisesti Lupapisten kautta/ lupapiste.fi







Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Kohde myydään siinä kunnossa ja varustuksella, kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.

Myynti tapahtuu käyttäjien välisellä kaupalla, eikä Huutokaupat.com toimi kaupan osapuolena.


Tarjoajat hyväksyvät, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.com:in kautta ilmoittajalle, mahdollistaen myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen.

Lohjan kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen.


Kohde myydään rakennuksineen tarjouskilpailun voittajalle siinä kunnossa ja varustuksella, kuin myynti-ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on, pois lukien myyjälle kuuluva omaisuus.


Kohde voidaan myydä ainoastaan Huutokaupat.com-järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.

Tarjouksen jättäessään huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.


Myynti-ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta.


Lopullisesta kaupan hyväksymisestä päättää Lohjan kaupungin toimielin.



Kaupanteon jälkeen ostaja vastaa kohteesta, eikä kaupunki tuota lämpöä. Eli ostajan tulee järjestää kohteen ylläpito ja lähinnä lämmitys kauppakirjan allekirjoituksesta eteenpäin.


Mikäli ostaja perääntyy kaupasta huutokaupan päättyessä, hänen tulee suorittaa 10 000 euron kertakorvaus ja muut syntyneet kulut.


Kiinteistö myydään sellaisena kuin se on, ja kaupantekohetkellä sen kunto vastaa myyntihetken tilannetta.


Kohteeseen tutustuminen:


Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin.


Kohdetta esittelee ennalta sovittaessa Erika Tatti, erika.tatti@lohja.fi


Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.



Tiedostot

Ilmoittaja: Lohjan kaupunki

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajan saama palaute viimeisen puolen vuoden aikana

Positiivisia 57 %

Neutraaleja 43 %

Negatiivisia 0 %

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 100 000 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy ke 28.8.2024 klo 23.59, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4862520

Katsottu 1 127 kertaa

Kohteen sijainti

Paloniementie 63, 08450 Lohja

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Erika Tatti / Esittelyt sopimuksen mukaan / erika.tatti@lohja.fi

3D- tai videoesittely

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

24.6.2024 klo 10.39

Jaa kohde kaverillesi

Ilmianna ilmoitus

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä