Huutokaupat.com

Metsähallitus Liiketoiminta myy

Juhanalan metsänvartijatila 1850-luvulta, Joutsa

Katsottu 12 040 kertaa

1 / 23

Myydään

Noin 2,1 ha määräala Leivonmäen valtionmaasta 172-893-1-6. Määräala sijaitsee Joutsan pohjoisosassa Havumäen kylässä. Kyseessä on vanha metsänvartijatilan pihapiiri (rakennukset 1850 -luvulta) käsittäen asuinrakennuksen 14 x 7 m, aitan 14,4 x 6,4 m, talousrakennuksen 21,8 x 8,7 m, riihen 15 x 7,5 m ja saunan 7,7 x 3,9 m sekä 1,5 ha ympäröivää lähimetsää. Rakennukset ovat saunaa lukuun ottamatta suojeltu 27.6.1994 asetuksella valtion omistamien rakennusten suojelusta (480/85), suojeluluokka S2, ulkoasu suojeltu.


Suojelu edellyttää rakennusten hoitoa, käyttöä, kunnossapitoa ja restaurointia siten, että rakennusten kulttuurihistoriallinen arvo säilyy.  Kulttuurihistoriallinen arvo muodostuu kohteen menneisyydestä valtion metsänvartijan asuinpaikkana sekä mm. 1800-luvun lopun rakennuskannan muodostamasta eheästä ja hyvin säilyneestä pihapiiristä. Rakennusten siirtyessä pois valtion omistuksesta, Ely-keskus antaa myynnin jälkeen tarkemmat suojelumääräykset uudelle omistajalle.


Viimevuodet rakennukset ovat olleet käyttämättöminä. Rakennuksissa, erityisesti asuinrakennuksessa ja aitassa on runsaasti entisen käytön aikaista vanhaa tavaraa ja roskaa. Kohteessa on sähköliittymä 3 x 25 A. Vesijohtoa ja viemäriä ei ole. Vesikaivoa ei ole tutkittu.


Asuinrakennus on epäsiisti eikä se sovellu sellaisenaan asuinkäyttöön. Kohteen kunnostaminen asuinkäyttöön vaatii suursiivouksen ja perusteellisen kuntokartoituksen ennen rakenteissa ja pinnoissa tarvittavaa remontointia. Kuitenkin esim. lattiat vaikuttavat kantavilta eikä uuneissa ja hormeissa ole merkittäviä päältäpäin havaittavia vaurioita vesikatteen yläpuolista osaa lukuun ottamatta. Aitan, talousrakennuksen, saunan ja riihen perustukset ovat painuneet ja liikkuneet, joten ne vaativat vähintään perustusten korjaamista.


Määräalalla olevat vanhat pellot on istutettu koivulle noin 1980 joissa on ollut aiemmin koe/tutkimustoimintaa. Nämä kokeet/tutkimukset eivät enää ole voimassa. Alueesta metsää on n. 1,5 ha josta noin 1 ha on vanhoilla pelloilla kasvaa koivuvaltaista puustoa (n. 200-250 m3). Tien ja pihapiirin välissä on pieni alue varttunutta mäntyvaltaista metsää ja pohjoisosassa sähkölinjaan rajoittuen on n. 0,5 ha kuusen 5 m taimikkoa. Pihapiirin ja riihen välissä on arkeologisena kulttuuriperintökohteina inventoitu kiviaita, kellarikuoppa ja lukuisia peltoröykkiöitä.


Kohteeseen voi tutustua omatoimisesti ottamalla ensin yhteyttä myyjään lisäohjeiden saamiseksi. Kohteesta on saatavilla raportti rakennuksista ja niiden historiasta sekä erillinen Museoviraston lausunto kohteen myynnistä ja rakennusten/ympäristön käytön rajoitteista.


Määräalan kulmapisteet on merkitty maastoon sinisellä kuitunauhalla, rajalinjoilla on viitteellisiä yksittäisiä sinisiä nauhoja.



Myyntiehdot

Tässä kohteessa on hintavaraus. Hintavarauksen täyttyessä myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle. Mikäli hintavaraus ei täyty, myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tämän kohteen myyjä on Huutokaupat.com. Metsähallitus Liiketoiminta antaa Huutokaupat.comin puolesta kohteesta lisätietoja ja vastaa kohteen luovutuksesta. Kohde tulee aina maksaa Huutokaupat.com-sivustolla olevien verkkomaksupainikkeiden kautta tai Huutokaupat.comin laskulla. Jos kohdetta ei makseta Huutokaupat.comille, Huutokaupat.com ei hyväksy mitään vastuuta kaupasta.


Tutustuthan tähän huutokauppaan sovellettaviin Huutokaupat.com-kauppojen huutokauppaehtoihin, sekä myyntiehtoihin ennen tarjouksen tekemistä.


Ja huomaathan, että

  • huutokauppaan osallistuminen ilman ostoaikomusta on kiellettyä
  • sinun tulee tutustua kohteeseen ja siitä annettuihin tietoihin ennen tarjoamista (kohteet myydään muille kuin kuluttaja-asiakkaille sellaisena kuin se on-ehdoin)
  • käytettynä myytävien kohteiden kunto, käyttöikä ja päivitysmahdollisuudet eivät yleensä vastaa uutena myytäviä tavaroita - lisätietoja asiasta löydät täältä
  • kohde on maksettava yhden (1) arkipäivän kuluessa tarjouksen hyväksymisestä.

Tarkempia tietoja kohteesta ja sen myyntiin liittyvistä asioista voit tarvittaessa kysyä ilmoittajalta. Muissa asioissa voit olla yhteydessä Huutokaupat.comin asiakaspalveluun. Kuluttajien tekemiin kauppoihin liittyy kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus, jota koskevat ehdot ja rajoitukset ilmenevät myyntiehdoista.

Tiedostot

  • Juhanala peruskartalla.pdf
  • Juhanala ilmakuvalla.pdf
  • Lähestymiskartta Joutsa Juhanala.pdf
  • kiinteistorekisteriote (1).pdf
  • rasitustodistus.pdf

Ilmoittaja: Metsähallitus Liiketoiminta

Ilmoituksia tällä hetkellä 4 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy su 4.8.2024 klo 18.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4837269

Katsottu 12 040 kertaa

Kohteen sijainti

Havumäentie 1459, 41750 Joutsa

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan itsenäisesti, lisätiedot avaimista ja lisädokumenteista Juha Huttunen 040 7199663

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

12.6.2024 klo 13.11

Jaa kohde kaverillesi

Ilmianna ilmoitus

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä