Huutokaupat.com

Siuntion Koskitaimen Oy myy

Sågarsforsin koskitila Siuntionjoessa, Siuntio

Katsottu 4 883 kertaa

1 / 27Myydään eniten tarjoavalle

Myydään

Tarjolla oma perhokalastuskoski Siuntiojoessa ja koskitila rakennusoikeuksineen. Siuntionjoessa on oma luonnontilainen ja merivaeltava taimenkanta. Koski on kunnostettu kalastusta varten ja koskessa olevan vanhan voimalaitoksen sulkupato ja rakennuksen puuosat on purettu.


Myyntikohde

Koskitila Sågarsfors 755-472-1-0, vesialue 1,56 ha Siuntionjoessa.

Koskitilaan liittyvä maa-alue, tila Sågarsforsholmar 755-417-1-8, pinta-ala 0,1730 ha.

Liitteenä kartat tiloista.

Tiloilla on oikeus yhteisiin vesialueisiin 755 -417-876-1 Siuntionjoessa.

Tilat sijaitsevat Siuntion Myllykylässä. Osoite on Myllykyläntie 164.

Kulku tilalle on Myllykylän suunnasta. Tilat ovat Myllykylän tiekunnan osakkaita.

Tilat sijaitsevat yleiskaava-aluella, tehokkuusluku 0,1. Siuntion kunnan mukaan rakennusoikeutta määritettäessä otetaan huomioon myös koskitila, jolloin rakennusoikeudeksi muodostuu 173 neliön lisäksi koskitilasta tuleva joku osuus. Kunta suhtautuu myönteisesti alueelle rakentamiseen. Rakentaminen voisi olla vapaa-ajan asunto, vakituinen asunto ja mahdollisesti myös yritystoimintaan liittyvä rakennus. Rakennusoikeus ja luvat neuvotellaan kunnan kanssa. Kunnan kanssa käydyt keskustelut ovat epävirallisia, ja ne esitetään tässä sitoumuksetta.

Tilat myy Siuntion Koskitaimen Oy.


Rasitteet

Koskitilaa Sågarsfors rasittaa Kvarnby-Matskär Enskildaväg tiekunnalle kuuluva tieoikeus (000-2005-K2016). Tämä on kosken yläosaan sijoittuva tielinjaus, johon kuuluu silta vesialueen yli. Silta on purettu kymmeniö vuosia sitten, eikä sitä suurella todennäköisyydellä rakenneta uudelleen. Tielinjaus sijaitsee niin, että se ei näy rakennettavalle tilan Sågarsforsholmar alueelle.

Yksityistietoimituksessa MMLm22926/33/2017 koskitila Sågarsfors on saanut tieoikeuden rasitteena naapuritilalle. Tästä on kulkutie tilalle Sågarsforsholmar.


Historiaa

Myllykylän alue on tunnettu jo 1500-luvulta, jolloin siellä sijaitsi Flemingin ruukki. 1900-luvulla tilalle on rakennettu suuri rakennus, joka on toiminut mm. myllynä ja voimalaitoksena. Rakennus on purettu 2021. 2000-luvun alussa tilat osti Siuntion Koskitaimen Oy. Omistajien tarkoitus oli mahdollistaa meritaimenen nousu Siuntionjokeen. Tässä tarkoituksessa vuonna 2006-2007 tehtiin TE-keskuksen ja omistajien rahoituksella kosken perusteellinen kunnostus. Koskessa sijaitsee pienvesivoimaitos, jonka säännöstelypadon purku ja ohitusuoman kunnostus toteutettiin vuonna 2007. Lisäksi toteutettiin kalojen nousua ja elinalueiden lisäämistä varten  290 metriä pitkä luonnonmukainen kalatie padon ohitse. Voimalaitoksen puuosin purku toteutettiin vuonna 2021. 2000-luvun tila on ollut omistajien perhokalastuskäytössä. Omistajien ikääntyessä heillä ei ole enää mahdollisuutta kehittää aluetta, joten se on päätetty myydä

Myyntiehdot

Myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoukset tehdään annettuun ajankohtaan mennessä. Korkein tarjous on se tarjous, jonka myyjä on korkeimpana hyväksynyt. Huutokauppaan voi osallistua myös henkilökohtaisesti paikan päällä jättämällä myyjälle tarjouksen. Siuntion Koskitaimen Oy ja ostaja sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Tarjouksen tehnyt hyväksyy nämä myyntiehdot suorittaessaan huudon.

Kohteeseen tutustuminen

Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua kyseiseen kiinteistöön, dokumentteihin ja asiakirjoihin. Ostaja ei jälkikäteen voi vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.

Myyjän antamat tiedot

Siuntion Koskitaimen Oy vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Kaupan solmiminen

Kiinteistön kauppa on tehtävä maakaaressa säädetyssä muodossa. Kauppakirjan allekirjoittamisajankohta ja paikka sovitaan ostajan kanssa erikseen. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu kaupantekotilaisuudessa. Kaupanvahvistajan palkkion maksavat myyjä ja ostaja puoliksi.

Muut kustannukset

Ostaja vastaa kulloinkin voimassa olevan verokäytännön mukaisesta varainsiirtoverosta.

Kaupasta vetäytyminen

Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Tiedostot

Ilmoittaja: Siuntion Koskitaimen Oy

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 65 000 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy pe 5.7.2024 klo 17.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4834824

Katsottu 4 883 kertaa

Kohteen sijainti

Myllykyläntie 164, 02570 Siuntio

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

6.6.2024 klo 10.50

Jaa kohde kaverillesi

Ilmianna ilmoitus

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä