Huutokaupat.com

Saarijärven kaupunki myy

Niskalan rantatila, Saarijärvi

Katsottu 5 966 kertaa

1 / 48

Myydään

Nyt on harvinaista herkkua tarjolla tee se itse -miehille ja -naisille sekä omavaraistaloudesta haaveileville. Niskalan vanha talouskeskus tarjoaa omakotitalon omalla rannalla ja runsaalla omalla elintilalla. On tilaa tehdä ja harrastaa – eikä kohteessa varmasti tekeminen lopu. (Ennemmin loppuu rahat.) Rantaniityn yli aukeaa avara Mahlunjärven järvimaisema. Voit nauttia omasta yksityisestä rantaviivasta ja rauhallisesta ympäristöstä. Omaa rantaa Niskalassa on yli 200 metriä.


Kohde käsittää Mahlunjärven rannassa sijaitsevan kiinteistön NISKALA 729-408-11-99 pinta-alaltaan noin 3,5 ha ja Riekontien länsipuolella sijaitsevan kiinteistön SAMMALLEHTO 729-408-11-35 pinta-alaltaan noin 1,12 ha. Kiinteistöt rajoittuvat toisiinsa. Kohteen pinta-ala yhteensä on noin 4,62 ha.


Matkaa Saarijärven keskustaan Niskalasta on noin 14 km. Kohteen osoite on Riekontie 171.


Pihapiirissä sijaitseva hirsirakenteinen asuinrakennus on valmistunut 1995. Rakennuksen kerrosala on 69,5 k-m² ja huoneistoala 62,0 m². Rakennus on ollut kylmillään ja pihapiiri hoitamattomana vuodesta 2017.


Asuinrakennuksen lämmitysmuoto on sähköpatterilämmitys ja varaava takka. Rakennuksessa on tupa, keittiö, kaksi makuuhuonetta, sauna ja pesuhuone/wc.

Tontilla on porakaivo, jonka toimivuutta ei ole tarkastettu sekä likakaivot (3 kpl), joista imeytys maastoon.  Jätevesijärjestelmän toimivuutta ei ole tarkastettu.


Rakennuksesta on tehty kuntotarkastus 8.4.2024.


Asuinrakennuksen lisäksi Niskalan vanhassa pihapiirissä on joukko arvottomia, purkukuntoisia ja tuhoutuneita rakennuksia: hirsinen entinen asuinrakennus, hirsiaitta, tuhoutunut asuinrakennus, pyöröhirsinen lato ja kolme varastorakennusta. Lisäksi pihapiiristä noin 200 m päässä sijaitsee tuhoutunut riihirakennus.


Ajansaatossa myytävään pihapiiriin on levinnyt runsaasti roskaa, jätettä ja lasinsirpaleita. Ostajan on tiedostettava tämä seikka, ja varauduttava pihapiirin perusteelliseen puhdistamiseen.


Rakennettu pihapiiri on yleiskaavassa merkinnällä ”maatilojen talouskeskusalue” AM-1. Ranta-alueet on yleiskaavassa osoitettu luonnonsuojelualueeksi SL-3. Riekontien länsipuolella sijaitseva Sammallehto -kiinteistön osa on yleiskaavassa maa- ja metsätalousvaltaista aluetta M.


Yleiskaavassa luonnonsuojelualueiksi merkittyjen ranta-alueiden osalta ELY -keskus on todennut, että luonnonsuojelualueen perustaminen ei ole ensisijaisesti tavoiteltava asia. Sen sijaan olisi toivottavaa metsittyneiden peltojen kehittäminen perinnebiotooppien suuntaan puoliavoimena ja rantaniityn pitäminen avoimena esim. laiduntamalla ja peltokäytössä.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.


Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.


Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.


Tarjoukset tehdään Huutokaupat.com-sivustolle annettuun ajankohtaan ma 5.8.2024 klo. 19:00 mennessä.


Saarijärven kaupunki ei vastaa palveluntarjoajan järjestelmän toimivuudesta. Korkein tarjous on se, jonka palveluntarjoajan järjestelmä on korkeimpana hyväksynyt.


Saarijärven kaupunki pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Korkeimman tarjouksen hyväksyntä edellyttää Saarijärven kaupunginhallituksen päätöstä ja tämän myyntipäätöksen lainvoimaisuutta. Kaupunginhallitus kokoontuu tekemään myyntipäätöksen ma 12.8.2024.


Kohteeseen tutustuminen
Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus tutustua perusteellisesti myytävään tonttiin sen maasto-olosuhteisiin sekä siitä annettuihin tietoihin ja selvitysaineistoihin. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen ominaisuudet ja kunnon sellaisenaan.



Rakennustekniset tiedot ja kohteen esittely:

Harri Kinnunen, p. 044 4598 272, harri.kinnunen@saarijarvi.fi

Pasi Nikara, p. 044 4598 777, pasi.nikara@saarijarvi.fi


Rakennuspaikkaa ja rakentamista koskevat tiedot:

Tarmo Heinänen, p. 044 4598 314, tarmo.heinanen@saarijarvi.fi

Niina Kemppainen, p. 044 4598 406, niina.kemppainen@saarijarvi.fi



Myyjän antamat tiedot
Saarijärven kaupunki vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.


Kaupan solmiminen
Kauppa huudetusta kohteesta on tehtävä (1) kuukauden kuluessa myyntipäätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Kauppa allekirjoitetaan Saarijärven kaupungintalolla. Kauppahinnan maksaminen tapahtuu tilisiirtona myyjän ilmoittamalle tilille. Kaupanteossa käytetään myyjän laatimaa kauppakirjaa (liitteenä).


Kaupasta aiheutuvat muut kustannukset

Ostaja vastaa varainsiirtoverosta, joka on 3 % kauppahinnasta. Ostaja maksaa myös kaupanvahvistajan palkkion (128 €) sekä lainhuudatuskulut (161 € / kiinteistö eli 322 €). Taksat 1.1.2024.


Kaupasta vetäytyminen
Osapuolen, joka kieltäytyy tekemästä kauppaa, on maakaaren perusteella korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta sekä muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet, kohtuulliset kustannukset.

Mikäli ostaja vetäytyy kaupasta myyjästä riippumattomasta syystä kaupunginhallituksen tekemän myyntipäätöksen jälkeen, on ostaja velvollinen maksamaan myyjälle korvausta 1 000 €.

Tiedostot

Ilmoittaja: Saarijärven kaupunki

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 25 000 €

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy ma 5.8.2024 klo 19.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4830502

Katsottu 5 966 kertaa

Kohteen sijainti

Riekontie 171, 43250 Saarijärvi

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Sopimuksen mukaan. Yhteystiedot esitteessä

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

3.6.2024 klo 13.47

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä