Huutokaupat.com

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala myy

Villa Wahlberg huvila ja saunarakennus, Helsinki

Katsottu 6 191 kertaa

1 / 9

Myydään

Helsingin kaupunki myy Villa Wahlbergin huvilan sekä sauna rakennuksen virkistyspalvelukäyttöön kiinteään kauppahintaan 50 000 € ja kilpailuttaa vuokra-alueen vuosi vuokran avoimena tarjouskilpailuna.


Vuokra-alueen vuokra kilpailutetaan Huutokaupat.com –palvelussa.


Huutokaupat.com -sivulla on ohjeet tarjousten jättämiseen ja tarjousmenettelyn aikatauluun.


Rakennuksen ostajalle vuokrataan noin 1 592 m2:n suuruinen vuokra-alue pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella.


Osoite

Kuningattarenpolku 9, 00980 Helsinki

Kaupunginosa: Vuosaari


Huvilarakennus

Villa Wahlberg on rakennettu arviolta 1950 vapaa-ajan asunnoksi. Sen ympäristö on metsäinen ja melko lähellä rantaa.

Rakennuksessa on yksi kerros. Pinta-ala on n. 88 m², rakennusoikeudellinen kerrosala on noin 135 k-m2.

Ulkoseinät ovat puurakenteiset, ja julkisivussa on punaiseksi maalattu pystylaudoitus.

Huvilarakennus on puurakenteinen, siinä on loiva harjakatto ja vesikatteena huopakate.

Perustukset ovat betonipilareista, alapohja on tuulettuva.

Rakennuksessa on useita huoneita ja keittiö, jossa on luukku pieneen kellaritilaan. WC -tai muita märkätiloja ei ole. Seinät ovat pääosin paneloitu. Huvilan leveältä kuistilta on hyvät näkymät merelle.

Lämmitysjärjestelmänä on takka ja sähköpatterit.

Rakennukseen ei tule vesijohtoa, mutta keittiön vesialtaasta on poistoputki rakennuksen alle.


Saunarakennus

Saunarakennus on tehty luonnonkiveyksen päälle, alapohjana toimii betonilaatta. Ulkoseinät ovat puurakenteiset. Julkisivuna toimii tummaksi maalattu pystylaudoitus.

Saunarakennuksessa on harjakatto ja vesikatteena huopakate.

Saunarakennuksessa on pieni pukuhuone ja löylyhuone. Lattia on betonia.

Saunaan ei tule sähköjä. Pinta-ala on n. 11 m².

Saunasta on tikkaat mereen; uimaranta on kivikkoinen ja olletikin liukas.

Näkymät saunalta ovat suoraan etelään.


Lisätietoja pinta-alasta

Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista.


Historia

Wahlbergin huvila. Omistajana oli desin kalusteita myyvän Skanno Oy:n perustaja Pehr Olof Wahlberg. 1950-luvulla saaren länsireunalta lohkottiin tontti Sven Kuhlefeltin tyttärelle Susannelle ja hänen miehelleen Wahlbergille, johon he rakennuttivat ajan tyyliin matalan huvilan ja aivan rantaviivaan pienen saunarakennuksen.


Energiatodistus

Ei lain edellyttämää energiatodistusta.


Suojelumerkinnät

Rakennukset eivät ole suojelun piirissä.


Sähkö

Myytävissä rakennuksissa on osittaisia sähköasennuksia, jotka ostaja voi halutessaan ottaa käyttöön. Käyttöönotto on tehtävä valtuutetun sähköurakoitsijan toimesta ja laitteiston / laitteistojen turvallisuus on varmistettava mittauksin ennen sähköjen kytkemistä. Ostajan velvoite.


Lämmitys

Suora sähkölämmitys ja puulämmitteiset uunit, sekä hormit jotka on tarkastutettava ja nuohottava ennen käyttöönottoa.


Ilmanvaihto

Painovoimainen.


Vesi- ja viemäri

Kiinteistöllä ei ole Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) vesi- ja viemäriverkostoa. Ostaja vastaa vesi- ja viemärijärjestelmän rakentamisesta, ajanmukaistamisesta siten, että järjestelmä täyttää jätevesiasetuksen ja rakennusvalvonnan vaatimukset.


Kuntoarvio

Rakennuksesta on tehty korjaustarveselvitys 11.9.2023.

Rakennus myydään nykykunnossa. Ostaja vastaa kustannuksellaan kaikista mahdollisista rakennuksen korjaamisessa tai purkamisessa tarvittavista toimenpiteistä. Kaupunki ei vastaa mahdollisten vaurioiden korjaamisesta aiheutuneista kustannuksista eikä mahdollisista perusparannushankkeeseen liittyvistä lisätutkimustarpeista.


Asemakaava

Rakennuksen ostajalle vuokrataan asemakaavan nro 11970 mukaiset kiinteistöt 91-54-9904-24 ja 91-54-9904-25, jotka muodostuvat Helsingin kaupungin 54. kaupunginosan Vuosaari Kallahti kiinteistöstä 91-435-1-153, osoitteessa Kuningattarenpolku 9. Asemakaavan mukainen rakennusoikeus kiinteistöllä 91-54-9904-24 on 135 k-m2 (toteutettu 88 k-m2) ja kiinteistöllä 91-54-9904-25 se on 15 k-m2, saunarakennukselle ei ole merkitty rakennusvalvonnan tietoihin käytettyä rakennusoikeudellista kerrosalaa.. Kiinteistöllä 91-54-9904-24 on toteuttamaton talousrakennuksen rakennusala. Vuokra-alue on 1.3.2013 voimaantulleessa asemakaavassa 11970 kaavamerkinnältään virkistyspalvelujen alue, joka on tarkoitettu yleiseen tai yhteisöjen käyttöön. Alueella on kulttuurihistoriallisia ja maisemallisia arvoja. Huvilakulttuuriin liittyvä puoliavoin ja puutarhamainen ympäristö tulee säilyttää. Alueelle saa sijoittaa henkilökunnan asunnon. Rakennukset myydään asemakaavan mukaiseen käyttöön. Ostaja teettää tarvitsemansa muutokset sekä hankkii toimintaansa tarvittavat viranomaisluvat kustannuksellaan.


Maanvuokrasopimus

Vuokra-alueet ovat pinta-alaltaan yhteensä noin 1 592 m2.

Alue vuokrataan asemakaavan nro 11970 mukaiseen virkistyskäyttöön noin 30 vuoden mittaisella maanvuokrasopimuksella.


Tarjottu maanvuokra tullaan sitomaan viralliseen elinkustannusindeksiin siten kuin maanvuokrasopimusluonnoksen ehdoissa on sanottu.


Vuokralaisen tulee hakea vapaa-ajan käyttöön merkitylle huvilarakennukselle käyttötarkoituksen muutos, joka vastaa maanvuokrasopimuksen mukaista käyttötarkoitusta.

Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjousaika

3.5.2024 – 12.6.2024


Tarjoukset

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.


Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille. 


Tarjousaika  

Tarjousaika alkaa 3.5.2024 ja päättyy 12.6.2024 klo 10.00 tai 3 minuuttia viimeisen hyväksytyn tarjouksen jälkeen. Tarjoukset (huudot) tehdään Huutokaupat.com-palvelussa annettuun ajankohtaan mennessä. Huutokauppaan voi osallistua myös jättämällä myyjän edustajalle kirjallisen sitovan tarjouksen 10.6.2024 klo 10.00 mennessä. Kirjallisen tarjouksen jättämisestä tulee sopia etukäteen myyjän edustajan kanssa. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi 

kohteen ilmoitukseen. Kirjallinen ostotarjous on sitova ja sen osalta noudatetaan samoja ehtoja kuin nettihuutokaupassa. Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.


Kirjallinen ostotarjous on allekirjoitettava ja tarjouksesta tulee ilmetä tarjouksen jättäjän yhteystiedot, tarjouksen enimmäismäärä sekä Huutokaupat.com -palvelun kohdenumero, johon tarjous jätetään. Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ei vastaa palveluntarjoajan järjestelmän toimivuudesta. Korkein tarjous on se tarjous, jonka palveluntarjoajan järjestelmä on korkeimpana hyväksynyt. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa. 

Nettihuutokauppaan jätetyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen jättäjä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun 
maksuajan kuluessa.  


Kohteeseen tutustuminen

Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus itse tutustua myytävään kohteeseen ja asiakirjoihin ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Ostaja ei voi jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa tai asiakirjoista voitu havaita.  Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Kohteelle ei myönnetä takuuta.  Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.


Huudosta vetäytyminen

Mikäli huutaja vetäytyy hyväksytystä huudosta, tulee hänen korvata myyjälle epäonnistuneen huutokaupan järjestämisestä aiheutuneina kustannuksina 4 % hyväksytyn rakennuksen kauppahinnasta.  


Kaupan solmiminen

Kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan, kauppakirja ja maanvuokrasopimus on allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita. Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille.  

Tiedostot

  • Villa Wahlberg korjaustarveselvitys.pdf
  • Vuokra-alue.pdf
  • Sopimusluonnos_esitteen_liitteeksi_Kuningattarenpolku_9.pdf
  • Sopimusluonnos_esitteen_esitteen_liitteeksi_Liite 1 Huoltoajoreitti.pdf
  • Asemakaava.pdf
  • Myyntiesite Wahlberg .pdf

Ilmoittaja: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala

Ilmoituksia tällä hetkellä 4 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Kirjaudu sisään, jotta voit huutaa

Tee tunnus

Huutokauppa päättyy ke 12.6.2024 klo 10.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4778655

Katsottu 6 191 kertaa

Kohteen sijainti

Kuningattarenpolku 9, 00980 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Yleiset näytöt järjestetään: 22.5 ja 5.6.2024 kello 14.00 - 14.30 TERVETULOA ! HUOM. Auto jätettävä Kallahdenniemen uimarannan parkkipaikalle!!!

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

16.5.2024 klo 10.06

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä