Huutokaupat.com

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala myy

Risulan torppa, leikkimökki sekä maakellari, Helsinki

Katsottu 7 460 kertaa

1 / 9

Myydään

Helsingin kaupunki myy Risulan torpan asumiskäyttöön ja siihen liittyvät muut rakennukset kiinteään kauppahintaan yhteensä 100 000 € ja kilpailuttaa vuokra-alueen vuosi vuokran avoimena tarjouskilpailuna.


Vuokra-alueen vuokra kilpailutetaan Huutokaupat.com –palvelussa.


Huutokaupat.com -sivulla on ohjeet tarjousten jättämiseen ja tarjousmenettelyn aikatauluun.


Rakennuksen ostajalle vuokrataan noin 1 029 m2:n suuruinen vuokra-alue pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella.


Osoite

Yhdyskunnantie 72, 00680 Helsinki

Kaupunginosa: Tuomarinkylä


Asuinrakennus

Suojeltu rakennus (sr-2). Rakennuksen pinta-ala on n. 93 m² ja rakennusoikeudellinen kerrosala on noin 104 k-m2.

Yksikerroksisessa rakennuksessa on puurunko, luonnonkivi-/betonisokkeli ja harjakatto profiilipellityksellä, kuistiosalla on palahuopakate. Julkisivut ovat punaiseksi maalattua lomalaudoitusta.

Sisätilat käsittävät olohuoneen, kaksi makuuhuonetta, keittiön, eteisen sekä kylpyhuone- ja saunatilat pukuhuoneineen. Koillispäädyssä olevat märkätilat on tehty tiloihin, jotka ovat aiemmin toimineet varastoina.

Keittiössä on puuliesi ja leivinuuni, yhdessä makuuhuoneessa puuliesi ja toisessa makuuhuoneessa sekä olohuoneessa pönttöuunit.

Sisäänkäyntejä on kaksi. Pääsisäänkäynti on eteisen kautta keittiöön ja toinen pukuhuoneen läpi.

Lämmitys perustuu lukuisiin tulipesiin ja sähköpattereihin. Ennen kuin tulisijat otetaan käyttöön, on suoritettava hormien tarkastus ja nuohous.

Ilmanvaihto on painovoimainen.


Muut rakennukset

Suojeltu rakennus (sr-2).

Pihalla oleva leikkimökki on huonokuntoinen.

Talousrakennus ja maakellarirakennus on välttävässä kunnossa. Vuokralaisella on vastikkeeton käyttöoikeus talousrakennukseen 31.12.2034 saakka.


Lisätietoja pinta-alasta

Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista.


Energiatodistus

Ei lain edellyttämää energiatodistusta.


Suojelumerkinnät

Rakennus on merkitty suojelumerkinnällä sr-2.

Sr-2 –merkinnän mukaan rakennusta ei saa purkaa ilman rakennuslautakunnan lupaa. Rakennuslautakunta voi myöntää luvan purkamiseen, jos siihen on olemassa pakottava syy.


Sähkö

Rakennus on liitetty sähköverkkoon.


Lämmitys

Suora sähkölämmitys ja puulämmitteiset uunit.


Ilmanvaihto

Painovoimainen.


Vesi- ja viemäri

Rakennus on liitetty yleiseen vesi- ja viemärijärjestelmään. Kiinteistöllä ei ole omia kunnallisteknisiä liittymiä. Vesijohdon ja viemärin liitos kunnallisiin järjestelmiin tapahtuu naapuritontin 35080/1 (osoite Koivumäentie 1) kautta.


Kuntoarvio

Asuinrakennuksen kuntotarkastus ja AHA-kartoitus, lisäksi talousrakennuksen AHA-kartoitus 29.9.2023

Rakennus myydään nykykunnossa. Ostaja vastaa kustannuksellaan kaikista mahdollisista rakennuksen korjaamisessa tai purkamisessa tarvittavista toimenpiteistä. Kaupunki ei vastaa mahdollisten vaurioiden korjaamisesta aiheutuneista kustannuksista eikä mahdollisista perusparannushankkeeseen liittyvistä lisätutkimustarpeista.


Asemakaava

Rakennuksen ostajalle vuokrataan maanvuokrasopimusluonnoksen karttaliitteen mukainen noin 1 029 m² suuruinen vuokra-alue Helsingin kaupungin Tuomarinkylän kaupunginosan yleisestä alueesta 35P32 (kiinteistötunnus 91-35-9903-32). Vuokra-alueen osoite on Yhdyskunnantie 72. Vuokra-alueella sijaitsee 4.10.1985 voimaan tulleessa asemakaavassa nro 8902 sr-2 merkinnällä suojeltu asuinrakennus. Vuokra-alue on asemakaavassa osoitettu lähivirkistysalueeksi (VP).  Asuinrakennus myydään asuinkäyttöön. Ostaja teettää tarvitsemansa muutokset sekä hankkii toimintaansa tarvittavat viranomaisluvat kustannuksellaan.


Maanvuokrasopimus

Vuokra-alue on pinta-alaltaan noin 1 029 m2.

Alue vuokrataan maanvuokrasopimusluonnoksen ehdoin asemakaavan nro 8902 mukaiseen käyttöön 31.12.2053 saakka.

Tarjottu maanvuokra tullaan sitomaan viralliseen elinkustannusindeksiin siten kuin maanvuokrasopimusluonnoksen ehdoissa on sanottu.


Myyntiehdot

Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tarjoajat sitoutuvat siihen, että heidän yhteystietonsa voidaan luovuttaa Huutokaupat.comin toimesta ilmoittajalle myyntipäätöksen ja siitä tiedottamisen mahdollistamiseksi.

Tarjousaika

23.4.2024 – 31.5.2024


Tarjoukset

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneeltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset.


Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille. 


Tarjousaika  

Tarjousaika alkaa 23.4.2024 ja päättyy 31.5.2024 klo 13.00 tai 3 minuuttia viimeisen hyväksytyn tarjouksen jälkeen. Tarjoukset (huudot) tehdään Huutokaupat.com-palvelussa annettuun ajankohtaan mennessä. Huutokauppaan voi osallistua myös jättämällä myyjän edustajalle kirjallisen sitovan tarjouksen 29.5.2024 klo 10.00 mennessä. Kirjallisen tarjouksen jättämisestä tulee sopia etukäteen myyjän edustajan kanssa. Kaikki tarjoukset rekisteröidään julkisiksi 

kohteen ilmoitukseen. Kirjallinen ostotarjous on sitova ja sen osalta noudatetaan samoja ehtoja kuin nettihuutokaupassa. Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle.


Kirjallinen ostotarjous on allekirjoitettava ja tarjouksesta tulee ilmetä tarjouksen jättäjän yhteystiedot, tarjouksen enimmäismäärä sekä Huutokaupat.com -palvelun kohdenumero, johon tarjous jätetään. Ostajat sitoutuvat kirjaamaan kaikki tarjoukset järjestelmään. Kohde voidaan myydä vain järjestelmään kirjatun korkeimman tarjouksen tehneelle. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala ei vastaa palveluntarjoajan järjestelmän toimivuudesta. Korkein tarjous on se tarjous, jonka palveluntarjoajan järjestelmä on korkeimpana hyväksynyt. Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala pidättää oikeuden lopettaa myynti tai jatkaa myyntiaikaa. 

Nettihuutokauppaan jätetyt tarjoukset ovat sitovia. Mikäli tehty tarjous hyväksytään, on tarjouksen jättäjä velvollinen maksamaan tarjoamansa kauppahinnan sovitun 
maksuajan kuluessa.  


Kohteeseen tutustuminen

Kohde myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla kuin se ilmoituksessa ja kaupantekohetkellä on. Huutajalla on ennen tarjouksen tekemistä velvollisuus itse tutustua myytävään kohteeseen ja asiakirjoihin ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Ostaja ei voi jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa tai asiakirjoista voitu havaita.  Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Kohteelle ei myönnetä takuuta.  Ilmoituksen kuvaukset ovat ainoastaan myyjän arvioita myytävästä kohteesta. Huutokauppaan osallistuvan on itse tutustuttava kohteeseen ennen sitovan tarjouksen tekemistä. Tarjouksen jättämällä huutaja hyväksyy kohteen kunnon sellaisenaan.


Huudosta vetäytyminen

Mikäli huutaja vetäytyy hyväksytystä huudosta, tulee hänen korvata myyjälle epäonnistuneen huutokaupan järjestämisestä aiheutuneina kustannuksina 4 % rakennuksen kauppahinnasta.  


Kaupan solmiminen

Kauppahinta on suoritettava kokonaisuudessaan, kauppakirja ja maanvuokrasopimus on allekirjoitettava kahden kuukauden kuluessa siitä, kun asiaa koskeva ostajalle osoitettu tieto päätöksestä on lähetetty, ellei myyjän kanssa toisin sovita. Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille.  


Tiedostot

  • Yhdyskunnantie 72 Helsinki.pdf
  • Asemakaava.pdf
  • Risulan torppa_vuokra_alueet_päärakennus.pdf
  • Risulan torppa_vuokra_alueet_talousrakennus.pdf
  • NA52_24008.pdf
  • Vuokrasopimusluonnos_Yhdyskunnantie_72_1.pdf
  • Myyntiesite Risula.pdf

Ilmoittaja: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala

Ilmoituksia tällä hetkellä 2 kpl

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Huutokauppa päättyy pe 31.5.2024 klo 13.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4758311

Katsottu 7 460 kertaa

Kohteen sijainti

Yhdyskunnantie 72, 00680 Helsinki

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Yleiset näytöt järjestetään: 2.5, 7.5 21.5 kello 10.00 - 11.00 TERVETULOA

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

1.5.2024 klo 13.55

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä