Huutokaupat.com

Jouni Järvinen tmi myy

VANHA HIRSITALO HEHTAARIN TONTILLA - Aurekoski, Parkano, Pirkanmaa, Parkano

Katsottu 12 980 kertaa

1 / 19

Myydään

Monipuolinen vapaa-ajanpaikka isolla tontilla. Hyvä yhdistelmä kaikkea: vanha hirsinen rakennus, hyvää metsää, peltomaata, rauhaa, lähde ja puro, marjamaita, riistaa, hyvät virkistysmaastot ja vesistöt lähellä, jne.


Yhden hehtaarin määräala tilasta MAJAMÄKI 31:6, kiinteistötunnus 581-403-31-6. Kartalla kohteen kohdalla lukee "Maja". Tosi ”korvessa”, täällä on kunnon erämaata, mutta silti lähellä hyviä tieyhteyksiä. Tontti on ehkä ”muodoton”, mutta siten tonttiin saadaan mukaan itäkulmassa sijaitseva lähde ja puron vartta, mutta puunvarastointipaikka jää sen ulkopuolelle. Tontilla on runsaasti käyttämätöntä rakennusoikeutta.


Tämä on talo – ei torppa – joka sijaitsee oikeaoppisesti kuivalla paikalla kauniilla mäen töyräällä. Täällä oli elämää ja lapsia vilisi nurkissa jo 1800-luvulla ja vielä sotien aikaan. Pirtissä on lattiassa leveät lankut. Vanhat puuikkunat ja paljon muitakin vanhoja hienoja yksityiskohtia. Ei sähköä eikä putkistoja. Ei tarkkaa tietoa koosta tai rakennusvuodesta. Verottajan tiedon mukaan 60 m2 ja rv. 1860.


Myyjän mielestä rakennukset ovat ”lahot ja arvottomat”, mutta sanoisin että hirsirakentaja näkee asian toisin. Ennen korjausta katto vuoti ja välikattoa tuli alas. Oma mielipiteeni on, että tässä on silti erinomainen aihio saada ainutlaatuinen ja komea vanhaa tyyliä huokuva paikka vapaa-ajankäyttöön. Navetta on oikeasti huonokuntoinen, mutta ehkä osan siitä voisi kunnostaa halliksi (en ole tutkinut)? Asuintalossa on peltikatto, navetassa huonokuntoinen huopakate. Kaikki tontilla ja rakennuksissa sijaitseva irtain sisältyy kauppaan. PS. Ole varovainen liikkuessasi rakennuksissa, varo nauloja ja heikkoja kohtia. Epäilen että tontilla saattaa olla kaivo jossakin, mutta sijainnista eikä kaivojen/lähteiden veden laadusta ole tietoa.


Tontista puolet on hyväpohjaista metsää, myös tukkikokoista puuta on reilusti, vaikka sahauttaisit itse tukit laudaksi ja lankuksi. Osa metsästä on harvennettu talvella 2023-24. Metsänhoidollinen tila on hyvä eikä pahoja hoitorästejä ole. Puron varsi on osin luonnontilainen, se on jätetty hakkuiden ulkopuolelle. Maassa on hakkuiden jäljiltä polttopuuta sekä lisää kuutioita kasvaa kohisten koko ajan.


Talon takana on matalampi kohta, jonne puron varteen voisi ehkä kaivaa pienen tekolammen? Tontin perällä Sahinojan itäpuolella on lähde, joka rajataan mukaan määräalaan.


Hieman on myös entistä peltoa/niittyä, jonka pystyisi halutessaan suhteellisen helposti ottamaan uudelleen käyttöön. Näin tilalla voi pienessä mittakaavassa harjoitella tyyliin "suo, kuokka ja Jussi". Ihan oikeasti, tällaisen paikan me tarvitsemme, kun mietimme pärjäämistä tässä maailman ajassa. Ihanteellisen turvallinen pakopaikka pahan kriisin yllättäessä, jossa hoitaa puutarhaa ja harjoitella omavaraistaloutta. Samalla voi luonnon helmassa hoitaa hermojaan ja psyykettään.


Tontin halki menee ns. vanha lakannut yhteinen tie, joka on muuttunut rasitetieksi (kts. halkomiskartta), jota pohjoisen puolen metsänomistajat saattavat joskus harvoin käyttää. Myyjä on antanut UPM:lle oikeuden käyttää puidenpinotuspaikkaa talon eteläpuolella, lähellä navettaa, mutta se tarvitsee sitä myös tosi harvoin. Tiemaksuja ei ole ollut. Kiinteistövero ollut tänä vuonna 107,72 euroa.


PS. Kiinteistön dokumentit samoin kuin kuvat ovat vuoden tai muutaman vanhoja. Ostajan on ehdottomasti käytävä paikalla ja itse todettava tilanne. Voi hyvinkin olla, että jotain on tapahtunut rakennukselle kuvien ottamisen jälkeen tai että irtain on eri kuin mitä kuvissa näkyy tai sitä ei ole lainkaan tai se on huonommassa kunnossa. Näillä ei ole kaupan kannalta merkitystä sillä irtaimen arvoksi on myyjä arvioinut nolla euroksi, oli sitä tai ei, ja rakennuksen arvo on myyjän mielestä nolla tai tonnin tai pari.


Ostaja maksaa varainsiirtoveron 3 % kiinteistön kauppahinnasta sekä normaalit kiinteistökaupan kulut: kaupanvahvistus 128 e ja lainhuudon haku 161 e. Vaihtoehtoisesti kauppa voidaan tehdä sähköisesti, jolloin ostaja maksaa Maanmittauslaitoksen sähköisen kiinteistövaihdannan palvelumaksun 221 euroa. Enintään hehtaarin lohkomismaksun hinta on nykyään kiinteä 1320 euroa (sisältäen kaiken, mm. rajapyykit ja lohkorajojen aukaisut).


Tutustuminen omatoimisesti. Muista laittaa ovet kiinni pois lähtiessäsi. Nyt perille päässee maastoautolla, mutta kelirikon vuoksi suosittelen jättämään auton naapuritalon pihaan metsäreunaan ja menemään perille kävellen (liitekartalla lukee Sahinoja, laita sellaiseen paikkaan, jossa se ei häiritse talon vuokralaisen kulkemisia, merkkasin ympyrällä pari muutakin mahdollista paikkaa autolle). Mene vain rohkeasti talon pihaan ja sen läpi, sillä sen läpi menee virallinen kulkuoikeus. Talon vuokralaiset ja sen omistaja tietävät, että sinne on tulossa liikennettä tutustumaan naapuritilaan. Tie Majamäen tilalle alkaa Sahinojan pihasta. PS. ota eväät mukaan ja nautiskele ja suunnittele.


Katso tilaa MML:n kartalla Paikkatietoikkunassa (siellä voit zoomailla ja valita eri karttatasoja). Kopioi linkki:

kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=11&coord=305064.1860167763_6875312.453996453&mapLayers=801+100+default,24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false


Suosittu retkeilykohde Seitsemisen kansallispuisto alkaa n. 3 km päässä. Lähin majoituspaikka kilometrin päässä, eli senkään puolesta ei nyt ihan täysin sivistyksen ulkopuolella olla. Tilalla ja sen ympäristössä on mukavasti muitakin virkistysarvoja, esim. Aurejärvestä lähtee hieno kanoottijoki kohti Kyrösjärveä (joka 40 km pitkä kalaisa järvi). Lähistöllä Metsähallitus omistaa suuria alueita, joka lisää mahdollisuuksia metsästäjille, kalastajille ja retkeilijöille. Hyvät tieyhteydet lähellä: muutama sata metriä paikallistielle, josta Parkano-Kuru-maantielle on matkaa noin 4 km ja Aurekoskelle 5 km. Linnuntietä mitaten Tampere vain 55 km, Kuru 25 km ja Parkano 15 km.


Vinkki ostajalle kaupan jälkeen: Kannattaa olla ripeä ja tehdä pihan siivous ja läpikäynti heti, kun ruoho ei ole vielä pitkää.


VÄLITTÄJÄ: Kohde on Finnea LKV:n välityksessä, toimeksi saaneena välittäjänä laillistettu kiinteistönvälittäjä Jouni Järvinen, LKV. Lisätietoja numerosta 050 5298299 ja sähköpostitse lkv@finnea.fi


Välittäjä auttaa kaupassa osapuolia sekä laatii kauppakirjat ja toimittaa tarvittavan oheismateriaalin ostajalle (kiinteistörekisteriote ja lainhuuto- ja rasitustodistukset). Finnea LKV vastaa kohteeseen liittyvien asiakirjojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta sekä vakuuttaa antaneensa ostajalle kaikki tiedot, jotka myyjä tietää ja joiden voidaan olettaa vaikuttavan kauppaan.

Myyntiehdot

Tässä kohteessa on hintavaraus. Hintavarauksen täyttyessä myyjä sitoutuu myymään kohteen korkeimman tarjouksen tekijälle. Mikäli hintavaraus ei täyty, myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous.

Kohde myydään käyttäjien välisenä kauppana. Huutokaupat.com ei toimi kaupan osapuolena.

Tutustuthan tähän huutokauppaan sovellettaviin myyntiehtoihin ennen tarjouksen tekemistä. Huutokauppaan osallistuminen ilman ostoaikomusta on kiellettyä.


- Jouni Järvinen tmi pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkein tarjous. Ostajalla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta.


- Tarjouksen tekijän täytyy itse tutustua kohteeseen etukäteen paikan päällä ja tehdä itsenäinen arvio rakennusmahdollisuuksista, kohteen puustosta ja maapohjasta sekä muista mahdollisista arvoista. Osallistumalla huutokauppaan pidetään oletuksena, että jokainen tarjouksen tekijä on käynyt tilalla ja että kukin on tutustunut kohteeseen riittävän perusteellisesti eikä näin ollen voi jälkikäteen vedota sellaiseen seikkaan, joka olisi ennakkotarkastuksessa voitu havaita.


- Tarjouksen tekijä ymmärtää, että esitteen tekstissä ja kuvissa voi olla virheitä ja että osin vanhat tiedot voivat heittää suuntaan tai toiseen. Kohde myydään siinä kunnossa kuin se on huudon päättymishetkellä luottaen siihen, että tarjouksia tekevät ovat käyneet paikan päällä.


- Tarjouksen tekijä osallistuessaan huutokauppaan ymmärtää täysin vastuunsa ja sitoutuu tekemään sovitun kiinteistökaupan määräaikaan mennessä tai maksamaan alla mainitun perumisen kulut.


- Korkeimman tarjouksen tehnyt sitoutuu maksamaan käsirahan 2.000 euroa (välittäjän Finnea LKV:n asiakasvaratilille) välittömästi, mutta viimeistään kahden päivän kuluessa eli 11.5.2024 mennessä, jolla hän vahvistaa virallisesti osallisuutensa kauppaan. Tämän maksun jälkeen kohteen myynti merkitään sovituksi ja välittäjä alkaa laatimaan kauppakirjaa.


- Mikäli korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja vetäytyy kaupasta eikä maksa tässä sovittua käsirahaa 13.5.2024 klo 12:00 mennessä, veloitetaan häneltä epäonnistuneen huutokaupan järjestämisestä aiheutuneina kustannuksina ja perumisen kuluina 2.000 euroa (sis. alv 24%). Tekemällä tarjouksen ostaja ymmärtää vastuunsa ja samalla suostuu siihen, että peruessaan kaupan hänelle lankeava maksu on ulosottokelpoinen ja että eräpäivän jälkeen myöhästyneelle maksulle lasketaan 12 % viivästyskorkoa.


- Kauppa pyritään tekemään mahdollisimman pian ja loppu kauppahinta maksamaan viimeistään 20.5.2024 mennessä. Perustelluista syistä voidaan kaupantekoa myöhästyttää joillakin päivillä.


- Mikäli korkeimman tarjouksen tehnyt ei ole maksanut käsirahaa edellä sovittuna aikana, kohdetta kaupataan toiseksi jääneille tai sen myyntiä voidaan jatkaa.


Tarkempia tietoja kohteesta ja sen myyntiin liittyvistä asioista voit tarvittaessa kysyä ilmoittajalta.

Tiedostot

  • Kartta lähiseudusta.pdf
  • kiinteistorekisteriote Majamäki 31-6.pdf
  • rasitustodistus Majamäki 31-6.pdf
  • karttaote Majamäki 31-6.pdf

Ilmoittaja: Jouni Järvinen tmi

Ei muita kohteita huudettavana juuri nyt.

Ilmoittajalla ei ole yhtään palautetta viimeisen puolen vuoden ajalta

Aikaa jäljellä

 

Ei tarjouksia

Lähtöhinta 0 €

Ei vähennettävää arvonlisäveroa

Huutokauppa päättyy to 9.5.2024 klo 21.00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen

Tarjouksia
0 kpl
Tarjoajia
0 kpl
Loading...

Kohdenumero 4747400

Katsottu 12 980 kertaa

Kohteen sijainti

Vahojärventie 1549/62, 39700 Parkano

Avaa kartta

Kohteeseen tutustuminen

Tutustuminen omatoimisesti. Katso Karttapaikalla tilaa, linkki: https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=11&coord=305064.1860167763_6875312.453996453&mapLayers=801+100+default,24+92+default,802+24+default,99+100+default,90+100+default,1239+100+default&uuid=90246d84-3958-fd8c-cb2c-2510cccca1d3&noSavedState=true&showIntro=false

Tiedustelut

Maksutapa

Maksutapa sovitaan myyjän kanssa erikseen.

Päivitetty viimeksi

22.4.2024 klo 17.33

Jaa kohde kaverillesi

Muut katsoivat myös

Voisit pitää myös näistä